Connect with us

Hirdetés

technokrata

Iganzán hasznos ajándékot kapott a Szent István Egyetem

Dotkom

Iganzán hasznos ajándékot kapott a Szent István Egyetem

Több millió forintos NI adomány a Szent István Egyetemnek.

Az NI Hungary Kft. egy Nortel CS1000 típusú digitális telefonközpontot és 700 darab asztali telefonkészüléket ajándékozott a Szent István Egyetemnek. A National Instruments (NI) debreceni leányvállalata fontos küldetésének tartja a felnövekvő generációk oktatásának támogatását, kiemelten kezeli a műszaki és tudományos pályák népszerűsítésének ügyét, hisz az ipar és az oktatás kapcsolatának szorosabbá fűzése közös érdek. A jövő szakembereinek támogatása és a piacképes munkaerő képzése miatt az ipar számára alapvető fontossággal bír, hogy a magyarországi intézmények jól felszereltek legyenek, lehetővé téve a versenyképes gyakorlati tudás elsajátítását.


2-1

Ábrahám László, az NI Hungary Kft. ügyvezető igazgatója az adományozó ünnepségen, sajtótájékoztatón elmondta: „Az idei esztendőben bővítettük a telefonrendszerünket, s a 6-800 darabos eszközparkunk feleslegessé vált. Mivel még mindig jól működő eszközökről van szó, amik értéknek számítanak, mindenképpen el akartuk ajándékozni felsőoktatási intézménynek, s így jutottunk el a Szent István Egyetemhez. Fontosnak tartjuk az oktatás támogatását, egységes oktatási programú intézmények ilyen jellegű fejlesztését. Számunkra is elsődleges, hogy a felsőoktatás színvonala a XXI. századnak megfelelő legyen, ebben kívánunk adományainkkal segítséget nyújtani, a vállalat munkatársai órákat adnak felsőoktatási intézményben, részt vesznek a duális képzésben, s napi szintű élő kapcsolatot tartanak fenn több egyetemmel.”

Dr. Markó Balázs, az Ybl Miklós Építéstudományi Kar dékánja kiemelte: „Azt tartja a mondás, hogy jobb adni, mint kapni. A mi szempontunkból most jó kapni. A Szent István Egyetem sokféle tudományterületen működik, átszőve a vidéket és a Kárpát-medencét. Így az információáramlás kitüntetett szerepet kap az oktatási-kutatási tevékenységünkben. Az adománynak köszönhetően az egyetemi erőforrásokat úgy tudjuk használni, ami ténylegesen elősegíti a mindennapi munkánkat, az irodai kommunikációt gyorsítja, erősíti a magyar mezőgazdasággal és vidékkel való kapcsolattartást, továbbá a tudományos fejlődési lehetőségeket is szolgálja.”

1

A Szent István Egyetem és az NI Hungary Kft. közötti együttműködés előzménye, hogy a felsőoktatási intézmény két Formula Student csapatát – a SZEngine Motorfejlesztő csapatot és az Arrabona Racing Teamet – az NI Hungary Kft. rendszeresen támogatja a versenyzésüket segítő eszközökkel.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés