Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mit lép a Google? Súlyos hibát találtak a Chrome-ban!

Dotkom

Mit lép a Google? Súlyos hibát találtak a Chrome-ban!

Retteghet a Netflix.

Súlyos sérülékenységet találtak a Google Chrome böngészőben, amelynek köszönhetően megkerülhetők az online streaming szolgáltatók védelmei, így pillanatok alatt le lehet tölteni egy felvételt a Netflixről vagy az Amazon Prime-ról.

A hiba a Chrome digitális jogokat kezelő Widevine rendszerében találták, ez kétfajta módszerrel biztosítja a védett tartalmak biztonságát. Az egyik technológia az EME amely a titkosított média kiterjesztésekkel foglalkozik, míg a másik a titkosított anyagok visszafejtéséért felelős CDM modul.

chromedw

Most ez utóbbi okozza a problémát, ugyanis a szakértők szerint a feloldott tartalmat egy megfelelő programmal már az előtt le lehet tölteni, hogy az megjelenne a böngészőben. Nem nehéz kitalálni, hogy ez elsősorban nem az önjelölt hackerek, hanem sokkal inkább azok miatt okoz problémát, akik aztán idő előtt elterjeszthetik a kópiákat az internetes fájlcserélőkön.

Ugyan a Google-nek már május 24-én jelezték a problémát, egyelőre nem történt semmi változtatás, csak annyit árult el a cég szóvivője, hogy vizsgálják a hibát. A helyzet azért is sürgető, mert a hiba nem csak magát a Chrome-ot, de az összes Chromium forráskódú böngészőt is érinti, ilyenekből pedig van néhány.

Forrás: Origo



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés