Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mégsem tiltják be az Uber-t?

Dotkom

Mégsem tiltják be az Uber-t?

Az Európai Bizottságnak nem tetszik ez a gyakorlat, inkább nyitnának az új szereplők felé.

Hiába örvendenek egyre nagyobb népszerűségnek, a hatóságok sok országban nem nézik túl jó szemmel az Uber, az Airbnb és a többi, sharing economy elven működő szolgáltatás terjedését. Megdöbbentő, hogy Franciországban egy Uber sofőr akár börtönbe is juthat, de a németek is 100 ezer euróra büntethetik azt, aki egy egész lakást ad bérbe az Airbnb-n keresztül.

uber-1500x1000

A közösségi gazdaságon alapuló szolgáltatások szerelmesei örülhetnek, hiszen elképzelhető, hogy mégsem tiltják be az Ubert és az Airbnb-t az Európai Unió országaiban. Az Európai Bizottság ugyanis csütörtökön teszi közzé a tervezetét, amiben információk szerint felszólítja a tagállamok vezetőit, hogy hagyjanak fel ezzel a gyakorlattal és inkább engedjenek be új szereplőket a piacra. Brüsszel ugyanis azon a véleményen van, hogy a tiltás csak a legvégső eset lehet megoldás és nem ilyen eszközökkel kell rendszabályozni az új belépőket.

airbnb

Igaz, azért nem azt jelenti, hogy minden fenékig tejfel lesz az ilyen cégek számára. A tervezetben az is szerepel, hogy azok, akik nem maguk állapítják meg a szolgáltatásuk árazását, azok alkalmazottnak számítanak majd. Ez azt jelenti, hogy  utánuk a különböző járulékokat (ilyen például a nyugdíjjárulék) be kell majd fizetni. Ettől eltekintve mindenképp komoly változásokat hozhat a tervezet, hiszen ha minden a bizottság tervei szerint alakul, akkor akár meg is fordulhat a jelenlegi trend és az egyes tagországok nyitottabbá válhatnak az új szolgáltatások irányába.

Forrás: Portfolio.hu



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés