Connect with us

technokrata

Mégsem tiltják be az Uber-t?

uber-1500x1000

Dotkom

Mégsem tiltják be az Uber-t?

Az Európai Bizottságnak nem tetszik ez a gyakorlat, inkább nyitnának az új szereplők felé.

Hiába örvendenek egyre nagyobb népszerűségnek, a hatóságok sok országban nem nézik túl jó szemmel az Uber, az Airbnb és a többi, sharing economy elven működő szolgáltatás terjedését. Megdöbbentő, hogy Franciországban egy Uber sofőr akár börtönbe is juthat, de a németek is 100 ezer euróra büntethetik azt, aki egy egész lakást ad bérbe az Airbnb-n keresztül.

uber-1500x1000

A közösségi gazdaságon alapuló szolgáltatások szerelmesei örülhetnek, hiszen elképzelhető, hogy mégsem tiltják be az Ubert és az Airbnb-t az Európai Unió országaiban. Az Európai Bizottság ugyanis csütörtökön teszi közzé a tervezetét, amiben információk szerint felszólítja a tagállamok vezetőit, hogy hagyjanak fel ezzel a gyakorlattal és inkább engedjenek be új szereplőket a piacra. Brüsszel ugyanis azon a véleményen van, hogy a tiltás csak a legvégső eset lehet megoldás és nem ilyen eszközökkel kell rendszabályozni az új belépőket.

airbnb

Igaz, azért nem azt jelenti, hogy minden fenékig tejfel lesz az ilyen cégek számára. A tervezetben az is szerepel, hogy azok, akik nem maguk állapítják meg a szolgáltatásuk árazását, azok alkalmazottnak számítanak majd. Ez azt jelenti, hogy  utánuk a különböző járulékokat (ilyen például a nyugdíjjárulék) be kell majd fizetni. Ettől eltekintve mindenképp komoly változásokat hozhat a tervezet, hiszen ha minden a bizottság tervei szerint alakul, akkor akár meg is fordulhat a jelenlegi trend és az egyes tagországok nyitottabbá válhatnak az új szolgáltatások irányába.

Forrás: Portfolio.huSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd