Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP laptopok segítik a digitális írástudást

Dotkom

HP laptopok segítik a digitális írástudást

Összesen 17.000 HP laptopra pályázhatnak a miskolciak.

A statisztikák szerint Magyarországon a 15 évesnél idősebb lakosság 44,5 százaléka digitális írástudatlan, a 16-74 év közöttiek 26 százaléka pedig soha nem használt számítógépet és internetet, sőt, azokkal a digitális készségekkel sem rendelkezik, amelyek ügyintézéshez, álláskereséshez vagy akár az iskola elvégzéséhez szükségesek. A Magyar Kormány ezért − az infotechnológiai szektor képviselőivel együtt − egy olyan, Európában egyedülálló pilot programot dolgozott ki, amely térítésmentes eszközök és informatikai oktatás biztosításával kívánja segíteni, széles körben terjeszteni a digitális írástudást.

hp-folio-13-ultrabook-3

Erre kínál technikai megoldást a HP Magyarország Kft., több mint 20 hazai partnerével együtt. A Digitális Közösség Programhoz szükséges eszközök kiválasztásánál a korszerűség, a hosszú távú használhatóság és a mindennapi általános feladatok ellátása volt a fő szempont. Így esett a választás a HP eszközeire: 15.500 darab HP 250 típusú laptopra, illetve 1.500 darab HP 450 típusú laptopra, utóbbit − a komolyabb felhasználói igények támogatására − diákok részére biztosítják. A vállalat nemcsak kedvező áron ajánlotta termékeit, hanem a pályázat lezárása után, azok kiszállításáról is gondoskodik.

A programra Miskolc általános iskolásai, középiskolásai, szakiskolásai, egyetemi hallgatói, nyilvántartásba vett álláskeresői, kisgyerekes szülői, 45 év feletti munkavállalói, idősei, valamint megváltozott munkaképességű lakosai pályázhatnak, néhány előírt feltétel mellett. A programra személyesen, az erre a célra létrehozott program irodában, postai úton vagy a www.digitalismiskolc.hu weboldalon lehet jelentkezni 2013. december 21-ig.

HP had one of the larger booths at MacWorld 2011.

A technológiai vállalat és a Digitális Közösség Program együttműködéséről Gonda Gábor, a HP Magyarország Kft. vezérigazgatója így nyilatkozott: „Büszkék vagyunk arra, hogy Miskolc város pályázói a mi eszközeinkkel sajátíthatják el a digitális írástudást, mely manapság már nélkülözhetetlen az érvényesüléshez. Az eredmény nemcsak számunkra lesz nagy öröm, hanem mindazon hazai partner beszállítónk számára is, akik az eszközöket üzemkészen a felhasználókhoz végül eljuttatják.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés