Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nyerő alkalmazást keres az Ericsson

Dotkom

Nyerő alkalmazást keres az Ericsson

Fejlesztők, induló vállalkozások és bárki más is indulhat, akinek van egy nagyszerű ötlete egy alkalmazás fejlesztésére.

Az Ericsson idén már az ötödik alkalommal hirdeti meg az Ericsson Alkalmazásversenyt. A vállalat a világ minden részéről, így Magyarországról is várja diákok, kis- és középvállalatok Android és OS alkalmazásait.

Az okostelefonok piaca robbanásszerűen növekszik. Az infokommunikációs iparág vezető vállalatainak tisztában kell lennie azzal, hogy miként alkalmazzák a felhasználók kommunikációs eszközeiket, szolgáltatásaikat. Erről szól ez a verseny is, amely lehetőséget biztosít a kreatív tervezők, tervezőcsapatok számára, hogy megvessék a lábukat az alkalmazások iparágában, miközben elismerést is kapnak, illetve kapcsolatot építhetnek a távközlési iparágban.

A versenyt két kategóriában rendezik diákok, illetve 100 főnél  kevesebbet foglalkoztató kis- és középvállalatok kategóriájában. A verseny első díja 25 000 Euro, a második díja 10 000 Euro.

ericsson

A 2014-es verseny témája az Alkalmazások munkavégzéshez (Apps for Working Life), összhangban az Ericsson hálózatba kapcsolt társadalomra vonatkozó jövőképével, ahol – a mobilitás, a szélessáv, a számítási felhő, az alkalmazások és szolgáltatások révén – bármi és minden csatlakoztatva lesz. Hogyan segíthetnek az alkalmazások bennünket a mindennapi munkánk során, most és a jövőben? Hogyan járulunk hozzá ahhoz a következő generációs munkavégzéshez, ahol az emberek hatékonyabban tudnak majd innovatív tevékenységet végezni, együttműködni, és egyensúlyban tartani a munkát és a magánéletüket? Többek között ezekre a kérdésekre kell a versenyzők alkalmazásainak választ adni.

A hálózatba kapcsolt társadalomban az Ericsson a „Technology for Good” (Technológiával egy jobb világért) kezdeményezés vezető támogatója, és ösztönzi a fenntarthatósági kihívásoknak való megfelelést elősegítő innovatív tevékenységet. Az Ericsson alkalmazásversenyének (EAA, Ericsson Application Awards) 2014-es Technology for Good díja az ezen a területen elért eredményt díjazza majd.

2013-ban a diák kategória nyertese a portugál GreenSpark volt, amely energiahatékonyságon alapuló, valóban globális jelentőségű megoldást kínált a házi napelemek vezérlésére.

A 2013-as versenyben összesen 192 csapat vett részt, a világ 52 országából.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés