Connect with us

Hirdetés

technokrata

Játék a szoftverekkel

Dotkom

Játék a szoftverekkel

Elég néhány cent, hogy egy jót szórakozzunk a PokerStars-on.

Napjainkban az online póker az egyik legszélesebb kínálatú szerencsejáték fajta, ami létezik az internet világában. Ennek köszönhetően milliók játszanak csak úgy szórakozásból vagy, hogy kiegészítsék jövedelmüket. A szoftverek pedig egyre csak fejlődnek, mint például a PokerStars új 7-es típusa.

A póker alapvetően támaszkodik a matematikára. Ezért is a tudósokat és szakértőket mindig is érdekelte hogyan is lehetne egy gépnek megtanítani azt, hogy algoritmusok alapján játsszon egy ember ellen, hasonlóan a sakkhoz. Minden az 1990-es években kezdődött, amikor is megjelentek az első ingyenes online oldalak és pókertermek. Fő szempontként a kitalálók azt tartották, hogy egy kaszinónál, fenntartási költségek sokkal nagyobbak és kevesebb játékos tud játszani. Ezzel szemben viszont online a játékosok már pár centtől kezdődő tétekkel is tudnak indulni, nem kellenek hozzá nagy összegek, és sokan is tudnak egyszerre póker játékokkal játszani.

poker-1

Rengetegen dolgoznak az újabb és újabb, minél több lehetőséggel rendelkező szoftverek programozásán. A fejlesztők minden esetben a biztonságra törekednek, hogy támadhatatlan rendszert hozzanak létre. Így például próbálják kiszűrni a csalást, és a játszma alatti „összejátszást”. Vizsgálják az IP címet, és a nyílt proxy rendszereket. 1998-ban készült el az első igazi pénzzel játszható online pókeroldal és azóta nincs megállás. Egyszerűbb a játékosnak is, mert tárolják az összes hand-et és így könnyen visszakeresheti őket. Igaz játék közben nem tudjuk figyelni a non-verbális kommunikációt, ennek ellenére az ellenfél taktikája kivehető, ha analizáljuk a lépéseket, ami pedig fejleszti a gondolkodást. Megfigyelhető egy bizonyos játékosnál a reakcióidő, emelési minták, a chat hozzáfűzések…stb.
Egy új műfaj is az online játékhoz kapcsolódóan jött létre, ez pedig a szatellit. A gyorsaság és az egyszerűség a lényeg. Érdekesség, hogy Chris Moneymaker, amerikai játékos a PokerStars ilyen típusú versenyének köszönhetően jutott ki a 2003-as WSOP-ra.

Az élen

A 2000-es évek óta jelen van és mára már az egyik legkiemelkedőbb online szoftver a PokerStars, mely nemrégiben mutatta be az új 7-es típust. Használat közben minden játékos maximálisan kihasználhatja azt a rengeteg beállítást, amivel testreszabhatja a saját felületét. A lobby logikusan szerveződik, könnyen kiválasztható, hogy épp milyen fajta bajnokságban, vagy játékban szeretnénk pókerezni. Egy játékos egy időben akár 24 asztalnál is tud játszani, sőt azt is meghatározható, hogy épp hány ellenféllel szeretnénk játszani. A folyamatosan megújuló kisebb dolgokhoz tartozik még a  „Live Events” funkció is, amely segítségével minden játékos tud majd regisztrálni az élő eseményekre is, valamint a „GPS” funkcióva meghatározhatjuk kedvenc helyszíneinket is, így mindig értesülhetünk az ott folyó aktuális versenyekről.  A biztonságot pedig a „Kahnawake Gaming Commision” által kiadott licensz és a két ellenőrző szervezet garantálja.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés