Connect with us

Hirdetés

technokrata

Aranyérmes a „FLOW is Good Business™”

Dotkom

Aranyérmes a „FLOW is Good Business™”

A szakmai zsűri a díj odaítélésével 2012 legjobb – vállalatvezetők számára készült – digitális játékává választotta a FLIGBY-t.

Egy magyar érdekeltségű vállalkozás, az Aleas Simulations, Inc. terméke, a „FLOW is Good Business” (FLIGBY®) vezetésfejlesztő szimuláció kapta az „International Serious Play Award” vállalati kategóriájának aranyérmét a Seattle-ben tartott éves Serious Play Konferencián. Az esemény a világ legjelentősebb ilyen eseménye, melynek témája a serious gaming, vagyis a szimuláción és játékelméleteken alapuló fejlesztések széleskörű bemutatása. A szakmai zsűri a díj odaítélésével  2012 legjobb – vállalatvezetők számára készült – digitális játékává választotta a FLIGBY-t.

A díjazottak megnevezésére az Egyesült Államokban, Seattle-ben, az éves Serious Play Konferencián került sor. A konferencia szakmai igazgatója, Clark Aldrich indoklásában elmondta, a FLIGBY a design, a tartalom és a játékélmény magas szintű egységével és minőségével érdemelte ki az elismerést.

A díjjal egy időben a FLIGBY megszerezte az amerikai Serious Games Association minősítését is, mellyel a vállalati döntéshozók figyelmét hívják fel az innovatív és előremutató képzési megoldásokra.

A “FLOW is Good Business” (rövidítve: “FLIGBY”) egy vezetésfejlesztő szimulációs játék. Célja, hogy a felhasználók megismerjék a Csíkszentmihályi Mihály, az Amerikában élő, magyar származású professzor által leírt Flow-állapot egyéni teljesítménynövelő hatását, és megtanulják ennek tudatos használatát a vállalati környezetben. A játék során egy fiktív vállalatot kell vezetni: döntünk a stratégiáról, feltérképezzük a szervezet erőforrásait, kezeljük a konfliktusokat, csapatot építünk és céget menedzselünk. A szimuláció pontos visszajelzést ad a felhasználó vezetői teljesítményéről, a meghozott döntések egyéni és szervezeti hatásairól, a virtuális kollégák aktuális Flow-állapotának mértékéről. A cél, hogy üzleti és szervezeti szempontból is fenntartható és értékteremtő vállalatot építsünk.

Vécsey Zsadány a FLIGBY projekt gyártójának és tulajdonosának, a kaliforniai ALEAS Simulations , Inc.-nek az elnöke hangsúlyozta, a fődíj egyszerre szól Flow sosem látott mértékű aktualitásáról és népszerűségéről, valamint a FLIGBY elkészítésében közreműködő fejlesztő és kivitelező szakemberek elismeréséről. A közel négy éves intenzív munkában aktív szerepet vállalt a világhírű magyar származású tudós, a Flow-elmélet megalkotója, Csíkszentmihályi Mihály professzor. A FLIGBY egy újabb magyar sikertörténet, hiszen a koncepcióalkotás és a gyártás túlnyomó része Magyarországon zajlott, a projekt megvalósítását pedig döntően magyar tőkéből finanszírozta az ALEAS.

A FLIGBY piaci bevezetése szeptembertől indul, elsőként az Egyesült Államokban, Brazíliában és Magyarországon.

A “Serious Gaming”, vagyis “komoly játék”, az elektronikus játékok új, dinamikusan fejlődő réspiaca. Olyan alkalmazásokat sorolunk ebbe a csoportba, melyek célja, hogy játékos formában (a videójátékok működési logikáját alkalmazva) közvetítsenek ismereteket vagy üzeneteket. Kutatások sora igazolja, hogy a digitális játékok a legmotiválóbb és szerethetőbb online tartalmak közé tartoznak. Az általuk megvalósított interakció pedig olyan magas fokú elköteleződést és nyitottságot teremt a felhasználóban, amely kiválóan alkalmas inspiráló tanulási helyzetek kialakítására. A “játszva tanulás” az ismeretszerzés és gyakorlás leghatékonyabb formája.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés