Connect with us

technokrata

Túlterheléses támadást gyakoroltak az egész EU-ban

ddos

Dotkom

Túlterheléses támadást gyakoroltak az egész EU-ban

Az EU egészére kiterjedő gyakorlat keretében több száz kibernetikai biztonsági szakember tette próbára felkészültségét csütörtökön egy színlelt informatikai támadás “kereszttüzében” – közölte az Európai Bizottság.

A Cyber Europe 2012 gyakorlat alatt több mint 1200 külön “biztonsági eseményre” – köztük a rendszerek lebénítását célzó, tízezrével özönlő kéretlen levelekre – kellett reagálnia a főbb pénzintézeteknek, távközlési vállalatoknak, internetszolgáltatóknak, valamint a helyi és tagállami kormányzati szerveknek. A szolgáltatásmegtagadáshoz vezető túlterheléses támadást (DDoS) több helyről indították. A szimuláció során azt vizsgálták, milyen válaszlépéseket tennének és hogyan tudnának együttműködni, ha jelentős európai bankok nyilvános webhelyeit és számítógépes rendszereit huzamosabb ideig informatikai támadás érné.

“Bankok és internetszolgáltatók most először vesznek részt informatikai támadások összeurópai szimulációjában. A gyakorlat célja az, hogy uniós szinten tudjuk biztosítani az internet és az egyéb létfontosságú infrastruktúrák zavartalan működését” – nyilatkozott Neelie Kroes, az Európai Bizottság alelnöke. A szimuláció külön zárt rendszerben történt, amely leképezi a tényleges információs infrastruktúrák jellemzőit és teljesítményét. Élesben működő infrastruktúrák nem vettek részt a gyakorlatban. Az Európai Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség (ENISA) szakemberei pár napon belül gyorsjelentést készítenek, amelyet az év végéig a főbb következtetéseket ismertető beszámoló követ majd.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle