Connect with us

Hirdetés

technokrata

Milliárdok váltak köddé a Facebooknál

Dotkom

Milliárdok váltak köddé a Facebooknál

Napok óta 20 dollár alatt kereskednek a közösségi oldal értékpapírjaival, pedig milyen szépen indult az évszázad tőzsdére vonulása.

Minden csoda három napig tart. Ez többszörösen érvényes a Facebookra, mely nem tud megállni: a zuhanásban. A 38 dolláros nyitóár és a rendkívüli érdeklődés az oldal papírjai után pillanatok alatt 45 dolláros magasságokba röpítette a céget, és aki ekkor el tudta adni a részvényeit, az vállon is veregethette magát, mivel utána már csak veszíteni lehetett rajta. A tegnapi záráskor 19.11 dollárért cserélt gazdát a részvény és félő, hogy már soha nem kerül húsz dollár fölé a Facebook részvények értéke. A közösségi portál amúgy is bajban van, ugyanis tisztán hirdetésekből igyekszik eltartani magát, az online játékokban pedig a Zynga a társa, mely hamarosan magával ránthatja a Facebookot a mélybe, ugyanis a Zynga vezetői mentik kifele a vagyonukat a szintén tőzsdén lévő vállalkozásból.

A Zynga, mely olyan játékokat adott a Facebook közösségének, mint a MafiaWars vagy a FarmVille, plágiummal lett megvádolva. A vádak szerint a Zynga egyszerűen ellopta és lemásolta a játékainak az ötletét, többek közt az Electronic Arts-tól. Nem tett jót az sem, hogy felvásárolták a Draw Something nevű alkalmazást gyártó céget is, ugyanis a játék népszerűsége amilyen gyorsan megugrott, ugyanolyan sebességgel alábbhagyott. A Zynga korábbi játékai sem hoznal már annyi bevételt, mint korábban, hiába a töretlen siker, a régi, fizetős játékosok már a múlté, az új játékosok pedig főként azokból az országokból származik, ahol nem fizetnek egy szalmabáláért 2-3 dollárt. A Zynga részvényei jelenleg 3 dollárt érnek, pedig az elmúlt egy évben adtak érte 15.91 dollárt is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés