Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hatalmas változás jön a Facebook kapcsán

facebook

Dotkom

Hatalmas változás jön a Facebook kapcsán

Hatalmas változás jön a Facebook kapcsán

A Facebook (Meta) vezetője, Mark Zuckerberg az üzleti negyedév végén közepesen jó számokról tájékoztatta a befektetőket, valamint arról, hogy hamarosan teljes pályás letámadást indítanak a mesterséges intelligencia területén.

Mark Zuckerberg már régóta jóval többnek a tartja a Meta nevű óriásvállalatát, mint egyszerű közösségi platform. Az utóbbi években leginkább a metaverzumra koncentrált és égette a pénzt, aminek következtében sorra jöttek a rosszabbnál rosszabb üzleti eredmények.

Ennek kezelésére Zuckerberg több mint húszezer embert bocsátott el és komoly megszorításokat vezetett be a cégnél. Az üzleti negyedév végén most beszámolót tartott a vállalatvezető, amiből kiderül, hogy egyelőre még mindig nem az igazi a helyzet: a Meta 28,6 milliárd dolláros bevétellel zárta az első negyedévet, amihez 5,7 milliárd dollár profit tartozott, ez pedig 24%-kal kevesebb, mint egy évvel korábban.

Az viszont még ennél is érdekesebb, hogy most beszélt először részletesebben a Meta másik nagy céljáról a továbbra is érthetetlen metaverzumon kívül, ami pedig nem más, mint a mesterséges intelligencia minél szélesebb körű használata.

ZUCKERBERG TERVEI SZERINT A KÖVETKEZŐ HÓNAPOKBAN TÖBB MILLIÁRD FELHASZNÁLÓRA ERŐSZAKOLNÁK RÁ EZT, HISZEN SZINTE MINDEN SZOLGÁLTATÁSUKBA BEÉPÍTENÉK.

A cégvezető elmondása alapján úgy tűnik, hogy a szöveg alapú generatív mesterséges intelligenciát (tehát a ChatGPT helyi megfelelőjét) mindenképpen beépítik majd a Messenger és a WhatsApp csevegőprogramokba, a későbbiekben pedig reklámozáshoz, videózáshoz és képi megjelenítéshez is használják majd.

“Arra számítok, hogy ezek az eszközök értékesek lesznek mindenki számára, így az átlagembereknek és a tartalomkészítőknek is. Például a mesterséges intelligenciára épülő üzleti üzenetkezelés és terméktámogatás iránt nagy lehet az igény, amint megfelelően ki tudjuk alakítani a technológiát. Idővel ezt az egészet bevonjuk majd a metaverzumba is, ahol így könnyebb lesz olyan dolgokat készíteni, mint az avatárok, objektumok, világok”

– mondta Zuckerberg.

A VEZÉRIGAZGATÓ MAGYARÁZATOT IS ADOTT ARRA, HOGY MIÉRT VOLT SZÜKSÉG EGÉSZEN AZ ELMÚLT ÉVEKBEN NAGYÜZEMBEN ÉGETNI A PÉNZT.

Szerinte el voltak maradva a metaverzumhoz és a mesterséges intelligenciához szükséges informatikai infrastruktúra kiépítésével. Mostanra azonban beérték magukat, így a következő hónapokban rengeteg új, ezekre épülő szolgáltatást láthatunk majd a cégtől.

A Metának egyébként saját gépi tanulásos nyelvi modellje van, ami az LLaMa névre hallgat, ehhez azonban a nagyközönség egyelőre nem fér hozzá, csak kutatóknak adták még ki.

Forrás: ORIGO


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés