Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy játékban megküzdhetünk a sertésinfluenzával

Dotkom

Egy játékban megküzdhetünk a sertésinfluenzával

Korábban ismeretlen pusztító vírusok újra és újra felbukkannak, és világszerte szedik az áldozataikat. Egy internetes játékban felvehetjük velük a harcot.

A The Great Flu nevű internetes játékban egy ismeretlen vírus okozta világjárvány áldozatainak a számát kell csökkenteni. A program játékosai tájékoztathatják a lakosságot a veszélyekről, maszkokat oszthatnak szét, vakcinákat fejleszthetnek és dönthetnek úgy is, hogy bezárják a reptereket és az iskolákat. A vírus elleni küzdelemhez csupán korlátozott anyagi források álnak a játékosok rendelkezésére, akiknek minden lépése csökkenti a rendelkezésre álló összeget, ezért, ha minimalizálni szeretnék az áldozatok számát, egy használható járványellenes stratégiát kell kidolgozniuk.

“Az volt a célunk a játékkal, hogy felhívjuk az emberek figyelmét az új vírusok veszélyeire, és információkkal lássuk el őket a világjárványokról. Természetesen a játék a programmal nem helyettesítheti a tájékozódást megbízható forrásokból, de sokat tanulhatnak a védekezés módszereiről, akik kipróbálják”- nyilatkozta Albert Osterhaus víruskutató, a holland fejlesztőknek program elkészítéséhez segítséget nyújtó szakértők egyike a BBC-nek.

A játék elején látható egy videó, amely a múlt járványainak a hatására emlékezteti a programot kipróbálókat, többek közt a spanyolnátháéra, melynek negyven millió áldozata volt nyolcvan évvel ezelőtt, a végén pedig figyelmeztetik a játékosokat arra, hogy a járványok kitörése elkerülhetetlen, és újra és újra meg fognak jelenni korábban ismeretlen pusztító vírusok.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés