Connect with us

Hirdetés

technokrata

Integrált Bing Maps az IFS Applicationsben

Dotkom

Integrált Bing Maps az IFS Applicationsben

Az információtechnológiai iparra mindig is jellemző volt a hangzatos rövidítések, “bűvszavak” használata.

A Magyarországon idén tíz éve jelen lévő, svéd gyökerű IFS globális ERP-szállító olyan megoldást jelentett be, melyen keresztül talán jobban megérthető a legújabb bűvszavak mögött rejlő technológiák gyakorlati haszna.

Az IFS és a Microsoft együttműködésére már korábban is volt példa. Legutóbb az IFS Business Analytics nevű üzleti intelligencia eszköz fejlesztésében működött együtt a két cég, mely a Microsoft Excel funkcionalitását használja a jelentések elkészítéséhez és megjelenítéséhez az IFS Applications ERP-rendszer és az Excel közötti kétirányú integrációval. Ez a projekt szorosan kapcsolódott a Microsoft “intelligent desktop” (intelligens munkaasztal) kezdeményezéséhez, amelynek célja az infomunkások számára hatékonyabb megoldások fejlesztése.

A Microsoft Corporationnel kötött újabb szerződés nyomán az IFS bejelentette az IFS Virtual Map nevű terméket, egy új tervező megoldást a szervizmenedzsment-tevékenység támogatásához. A Microsoft Bing Maps for Enterprise-szal való integráció segítségével az IFS új eszköze az úthálózati és műholdas térképen megjeleníti a folyamatban lévő, valamint tervezett munkálatokat. A szervizcégeknek ezáltal lehetőségük van optimalizálni az útvonalakat, riasztásokat kaphatnak a közeli határidejű munkákról, valamint hatékonyan tervezhetik a sürgős eseteket, melyek gyors beavatkozást igényelnek. Az IFS egyik meglévő ügyfele, a bolti újrahasznosító konténerek szervizelésével foglalkozó Tomra Systems tesztelte az IFS Virtual Map megoldást, és 2009 decembere óta a kedvező tapasztalatok alapján éles üzemben alkalmazza.

A szervizcégek számára lényeges, hogy hatékonyan tudjanak tervezni, pontosan láthatóvá tudják tenni az elvégzendő munkákat, illetve az ezekhez kapcsolódó útvonalakat, hogy a költségek és a kedvezőtlen környezeti hatások csökkentése mellett fokozni tudják az ügyfél-kiszolgálási szintet. Az IFS Virtual Map a teljes tervezési tevékenység átlátható szemléltetésére készült, ami Mikael Ljungmark, a Tomra Systems szervizigazgatója szerint közvetlen hatással van a cégek profitabilitására: “Tisztában vagyunk azzal, hogy az üzletek vevőket veszítenek akkor, ha egy palack- vagy doboz-újrahasznosító konténer valamilyen okból nem használható. Ez azt jelenti, hogy minden perc késés a szervizszakember helyszínre érkezésében közvetlen hatással van az üzleti eredményre. Ezért rendkívül fontos, hogy jól tervezzünk, az új megoldással a lehető legjobb áttekintést kapjuk ahhoz, hogy gyorsan tervezzünk, és újratervezzünk, amennyiben a prioritások megváltoznak.””Az IFS Virtual Map lehetővé teszi számunkra, hogy megtekintsük a tervezett munkákat, útvonalakat, valamint a karbantartási szerződéseket. Ezeknek az adatoknak a térképen való megjelenítésével pontosan tudunk tervezni, prioritással ellátni valamennyi korábban rögzített és új munkálatot a hatékonyság, valamint az ügyfélkiszolgálás maximalizálása érdekében. A jelen piaci környezetben, ahol az egyre erősödő verseny a jellemző, nem elég csupán a legjobb termékekkel és szervizcsapattal rendelkezni, ugyanolyan fontos, hogy a lehető leghatékonyabb szolgáltatást nyújtsuk, miközben csökkentjük a költségeket. Az új IFS Virtual Mapot azért fejlesztettük ki, hogy segítsen nekünk elérni ezeket az eredményeket” – tette hozzá Mikael Ljungmark.

Martin Gunnarsson, az IFS termékigazgatója szerint az ügyfeleikkel való együttműködéssel nemcsak hogy gyorsabban haladtak az IFS Virtual Map fejlesztésével, de még a megoldás megjelenése előtt meggyőződhettek annak sikerességéről. “A projekt kiváló példája annak, hogy az IFS és ügyfelei miként dolgoznak együtt egy új megoldás fejlesztése során” – mondta Gunnarsson.

Az IFS Virtual Map bemutatása szintén jól illusztrálja, hogy miként alkalmazható a “software plus services”, illetve a mash-up az innovatív megoldások fejlesztése során. “Korábban a szoftverfejlesztők tevékenysége szoftverek készítésére vagy szoftverek megvásárlására és integrálására korlátozódott. Ma már létezik egy harmadik lehetőség is, egy meglévő szolgáltatás felhasználása. A Microsoft Bing Maps for Enterprise szolgáltatásként történő felhasználásával néhány hónap alatt piacra tudtuk dobni az innovatív IFS Virtual Map megoldást” – fogalmazott Dan Matthews, az IFS technológiai igazgatója.”A Microsoft a Bing Maps for Enterprise platformmal segít az IFS-nek szervizmenedzsment-rendszere fejlesztésében ” – mondta Jennifer Forsythe, a Microsoft Bing Maps EMEA, ázsiai és csendes-óceáni régiókért felelős marketing- és partnermenedzsere. “A Bing Maps integrált szolgáltatásként való felhasználása az IFS Applicationsben nagyszerű példája annak, hogy a platform miként használható Software plus Services (S+S) modellben a hatékonyság és a profitabilitás fokozása érdekében.”Az IFS Virtual Map a meglévő IFS-ügyfelek számára az IFS Applications 7.5 integrált vállalatirányítási rendszer kiegészítőjeként 2010 áprilisától lesz elérhető.

Az utóbbi időben a Software plus Services (S+S) és a Mash-up kifejezésekkel kénytelen ismerkedni a technológiai újdonságokkal lépést tartani kívánó olvasó. Míg az előbbi hagyományos alkalmazások és hosztolt szolgáltatások együttműködését jelenti, addig a mash-up kifejezést különböző szoftverek funkcióinak kombinálásakor használják, amikor a kombinált szoftverek funkciói nem változnak a végső megoldásban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés