Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem fest jól a Telekom lázgörbéje (technikai szösszenet)

Dotkom

Nem fest jól a Telekom lázgörbéje (technikai szösszenet)

Nem tud kitörni a csökkenő trend szorításából a Magyar Telekom árfolyama.

Hiába az első pillantásra kedvezőnek tűnő osztalék, nem tud a koraősz óta tartó csökkenő trendből kitörni a Magyar Telekom részvények árfolyama a Budapesti Értéktőzsdén.

A tegnapi záróár a mellékelt ábra szerint már az 50, 100 és 200 napos mozgóátlagot is alulmúlta, az árfolyam jelenlegegy fontosabb, 680 forint körül húzódó támaszt tesztel napok óta. Ha ez alatti zárásokat produkálna a részvény azzal megnyílhat a tér a lentebb húzódó zónák felé, az első komolyabb támasszint ez alatt már csak 647 forint magasságában húzódik, ez alatt 595 forintnál lehet erősebb megálló.

A felfelé tartó mozgásnak forintra belőne nehéz hol lehet a határa, a 700 és 720 forint közötti sávban számos fontos technikai szint található (50 és 200 napos mozgóátlag, előző támasz, csökkenő trend teteje). Ez a day-tradereknek vélhetően fontos, a hosszabb távú befektetők azonban vélhetően nem 2 forintokért játszanak, s egy régi bölcsesség szerint a fontos technikai szinteket inkább krétával, mint hegyes ceruzával húzzák. Bullish üzemmódba akkor kerülhetne újra a papír, ha markánsan 720 forint feletti zárásokat tudna produkálni (735-740). Ekkor viszont tág tere lehet a felfelé mozgásnak.

Az egyetlen bíztató jel a papír chartján annyi lehet, hogy a lefelé tartó mozgás egy eső ék formájá kezdi felvenni, de egy igazi ék formációhoz túlzottan sokáig tart a mozgás. Aki Telekom vételeken gondolkodik, annak talán annyi tanácsolható, várja meg, amíg a bikák és medvék eldöntik a harcot a papír sorsáért, s csak akkor lépjen. Lehet, hogy beáldoz 20 forintot, de cserébe kellemetlen meglepetésektől kímélheti meg magát. Traderek persze próbálkozhatnak a közelebbi szintekkel is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés