Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megint vesztett az Alcatel-Lucent

Dotkom

Megint vesztett az Alcatel-Lucent

Az amerikai-francia vállalat pénteki közleménye szerint a kiadáscsökkentés nem volt elegendő a bevételek csökkenésének ellensúlyozására.

Az Alcatel-Lucent pénteken nyilvánosságra hozott jelentése szerint az amerikai-francia telekommunikációs cég vesztesége 182 millió euróra nőtt a harmadik negyedévben. 2008 július-szeptembere között 40 millió volt a vállalat vesztesége – számolt be a MarketWatch.

Az amerikai Alcatel és a francia Lucent 2006-os egyesülését követően az új vállalat 2009 második negyedévét leszámítva minden negyedévét veszteséggel zárta.

A vállalat által előnyben részesített eredménymérce, a Lucent felvásárlásának költségeivel, a szerkezetátalakítási költségekkel és az értékvesztésből származó költségekkel korrigált működési veszteség, 11 millió euró volt. Az elemzők azonban 8 millió eurós nyereséget vártak.

Termékei iránti kereslet hanyatlása következtében az Alcatel-Lucent bevételei 9 százalékkal estek vissza, amit a kiadáscsökkentő intézkedésekkel nem sikerült ellensúlyozni.

A cég részvényei péntek délelőtt több, mint 5 százalékot estek, jóllehet év eleje óta Párizsban 75 százalékot, New Yorkban 94 százalékot emelkedtek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés