Connect with us

Hirdetés

technokrata

Osztalékpapír lesz a Kulcs-Soft

Dotkom

Osztalékpapír lesz a Kulcs-Soft

Pénteken indult a Kulcs-Soft részvények kereskedése a BÉT-en, Kulcsár Tibor elnök-vezérigazgató elmondása szerint jövőre már osztalékot is fizet a cég.

A társaság idén 720 millió forintos árbevételt tervez, de remélik, hogy elérhető a 800 millió is. Jövőre viszont már közel 1 milliárd forintos bevétel mellett 10 százalékos profitkulccsal számol a társaság, amelyet aztán osztalékkifizetésre fordítanának.

Kulcsár Tibor, a Kucs-Soft elnök-vezérigazgatója és egyben fő tulajdonosa a Napi kérdésére elmondta, az elkövetkező egy év során 5-30 százalékos részesedést értékesít majd a saját tulajdonában lévő 99,75 százalékból. Az így befolyó összeget a társaság projektjeinek finanszírozására fordítja majd, ám egy részét elkülöníti az esetleges részvényvisszavásárlásra. Kulcsár feltett szándéka ugyanis, hogy az árfolyam a bevezetés 1000 forintos értéke alá csökkenése esetén saját maga álljon a további esés útjába. A megcélzott befektetők egyrészt a társaság szoftvereit használó elégedett ügyfelek, illetve a technológiai szektor iránt érdeklődő magánbefektetők, ám intézményi befektetőket egyelőre nem céloz meg a társaság. Nyilvános tőkeemelést egy éven belül nem terveznek – szögezte le Kulcsár.

Az ügyviteli szoftvereket fejlesztő Kulcs-Soft 25 ezer fős aktív ügyfélkörrel rendelkezik, ami 15 százalékos piaci részesedést jelent. A tőkebevonás fő okai között Kulcsár a BÉT-en tartott sajtótájékoztatón a tőkebevonás és a tőzsdei jelenlét által nyújtott nyilvánosságot nevezte meg. A jövőt illetően a magyar piacon éves 20 százalékos növekedést, a piacvezető pozíció megtartását, illetve a külföldi jelenlét erősítését tervezik. Utóbbit a dobozos szoftverek helyett az online érékesítés teszi lehetővé, első körben angol nyelvű termékeiket a világhálón terjesztik immár két éve. Kulcsár nagy fantáziát lát az iPhone applikációk fejlesztése terén is, mivel ezeket viszonylag kis költségráfordítással széles körben terjeszthetik. Eddig 5 ilyen terméket fejlesztettek ki, amit 14 ezren töltöttek le, de számos új alkalmazás bevezetését tervezik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés