Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezért volt érdemes Apple-t venni

Dotkom

Ezért volt érdemes Apple-t venni

Agyonverte az elemzői várakozásokat az Apple gyorsjelentése, részvényei új csúcsra futottak.

Óriásit ugrott az Apple bevétele és profitja, elsősorban az iPhone és Mac számítógépek vártnál jobb eladásai folytán. A társaság 1,67 milliárd, azaz részvényenként 1,82 dolláros nyereséget realizált a pénzügyi negyedik negyedévben, szemben a Reuters által megkérdezett elemzők 1,42 dolláros prognózisával. Az eredmény a tavalyi azonos időszakhoz képest is előrelépést jelent, hiszen akkor 1,14 milliárdos profitot zsebelt be a cég.

Az Apple 9,87 milliárd dollárnyi bevételének oroszlánrészét adó Macek értékesítése 17 százalékkal 3,05 millió darabra bővült a negyedév során, szemben a 2,8 milliós várakozásokkal. Az iPhone esetében viszont a gyártás gyakran nem tudott lépést tartani a kereslettel, főleg ami a külföldi piacokat illeti. Így az előző negyedévinél mindössze 7 százalékkal többet, 7,4 millió darabot adtak el az okostelefonból a harmadik negyedévben.

A vállalat szokásosan konzervatív prognózisában a következő negyedévre 11,3-11,6 milliárdos bevétel mellett 1,70-1,78 dolláros részvényenkénti nyereséget tűzött ki célnak, szemben az 11,5 milliárdon 1,92 dolláros papíronkénti elemzői várakozásokkal.

A tőzsdezárás után közzétett gyorsjelentés megjelenését követően 7,5 százalékkal új éves csúcsra ugrott az Apple árfolyama az elektronikus kereskedésben.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés