Connect with us

Visszatért az élet a Vaterába és a TeszVeszbe

Dotkom

Visszatért az élet a Vaterába és a TeszVeszbe

A korábbinál szerényebb, de továbbra is 60 százalék feletti növekedést várnak a Vatera és a TeszVesz tulajdonosai a két legnagyobb magyarországi aukciós piactértől.

Sikeresen túlélte a feltöltési díj bevezetése utáni felháborodást a Vatera és a TeszVesz – derült ki a két – nemrégen közös, Dél-Afrikai tulajdonba került társaság sajtótájékoztatóján. Mindkét piactér, az átmeneti, 60-70 százalékos csökkenés után visszatért a korábban megszokott kereskedési szint. A Vaterán átlagosan ugyanis napi nyolcezer, a TeszVesznél 7-7200 sikeresen lezárt ügyletet regisztrálnak.”A Vaterán évi 12 milliárd forintnyi átmenő forgalom zajlik, azaz ekkora összegért adnak-vesznek a regisztrált ügyfelek – mondta el Csupor Erik, a portál egyik ügyvezető igazgatója. Ugyan ez a szám nálunk 3 milliárd -tette hozzá a TeszVesz ügyvezető igazgatója, Dobra Péter. Mint elmondták, a magyarországi teljes e-kereskedelmi forgalom becslésük szerint 60 milliárd forint lehet, így a két cég együtt ennek a negyedét birtokolja. A Vatera forgalma tavaly 500, a TeszVeszé 150 millió forint volt, hangzott el, némi újságírói noszogatás hatására.

Gerő Viktor, a Vatera ügyvezetőpárosának másik tagja megerősített azt az információnkat, hogy a korábbi 1,9-2 millió aukcióra meghirdetett termék mára 6-700 ezerre csökkent. Mint elmondta a feltöltési díj bevezetésének az is volt az oka, hogy túl sok eladhatatlan terméket tettek fel a felhasználók, amelyek csak a feleslegesen terhelték a piactér szervereit. Míg korábban a felrakott termékek 3-4 százaléka kelt el, addig ugyanez a szám már 25 százalékra nőtt. A két cég vezetői elmondták, hogy a korábbi 70-80 százalékos éves bevétel növekedés a válság miatt valószínűleg tarthatatlan lesz idén, ám így is csodás növekedést, 60-70 százaléknyit várnak.

A két piactér a vevők biztonságának továbbfejlesztésén dolgozik – jelentették be a nemrégen közös, Dél-Afrikai tulajdonba került társaságok. Erősítésként csalófigyelő rendszert építettek ki, és e-kereskedelmi biztonsági szakértőt szerződtettek. További biztonságfokozónak szánt akció, hogy mától többfordulós játékkal hívják fel a figyelmet a felelős online kereskedésre. Az online kvízzel a felhasználók egyrészt tesztelhetik, mennyit tudnak a biztonságos adásvételről, másrészt nyereményekkel gazdagodhatnak. További lépés a biztonságos kereskedés irányába, hogy a Vatera április elején bevezette a magyar fejlesztésű Abaqoos elektronikus pénztárcát. Ennek a virtuális letétnek köszönhetően a pénz és az áru cseréje csak akkor történik meg, ha az adásvétellel mind a vevő, mind az eladó fél maradéktalanul elégedett.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő