Connect with us

Hirdetés

technokrata

Visszatért az élet a Vaterába és a TeszVeszbe

Dotkom

Visszatért az élet a Vaterába és a TeszVeszbe

A korábbinál szerényebb, de továbbra is 60 százalék feletti növekedést várnak a Vatera és a TeszVesz tulajdonosai a két legnagyobb magyarországi aukciós piactértől.

Sikeresen túlélte a feltöltési díj bevezetése utáni felháborodást a Vatera és a TeszVesz – derült ki a két – nemrégen közös, Dél-Afrikai tulajdonba került társaság sajtótájékoztatóján. Mindkét piactér, az átmeneti, 60-70 százalékos csökkenés után visszatért a korábban megszokott kereskedési szint. A Vaterán átlagosan ugyanis napi nyolcezer, a TeszVesznél 7-7200 sikeresen lezárt ügyletet regisztrálnak.”A Vaterán évi 12 milliárd forintnyi átmenő forgalom zajlik, azaz ekkora összegért adnak-vesznek a regisztrált ügyfelek – mondta el Csupor Erik, a portál egyik ügyvezető igazgatója. Ugyan ez a szám nálunk 3 milliárd -tette hozzá a TeszVesz ügyvezető igazgatója, Dobra Péter. Mint elmondták, a magyarországi teljes e-kereskedelmi forgalom becslésük szerint 60 milliárd forint lehet, így a két cég együtt ennek a negyedét birtokolja. A Vatera forgalma tavaly 500, a TeszVeszé 150 millió forint volt, hangzott el, némi újságírói noszogatás hatására.

Gerő Viktor, a Vatera ügyvezetőpárosának másik tagja megerősített azt az információnkat, hogy a korábbi 1,9-2 millió aukcióra meghirdetett termék mára 6-700 ezerre csökkent. Mint elmondta a feltöltési díj bevezetésének az is volt az oka, hogy túl sok eladhatatlan terméket tettek fel a felhasználók, amelyek csak a feleslegesen terhelték a piactér szervereit. Míg korábban a felrakott termékek 3-4 százaléka kelt el, addig ugyanez a szám már 25 százalékra nőtt. A két cég vezetői elmondták, hogy a korábbi 70-80 százalékos éves bevétel növekedés a válság miatt valószínűleg tarthatatlan lesz idén, ám így is csodás növekedést, 60-70 százaléknyit várnak.

A két piactér a vevők biztonságának továbbfejlesztésén dolgozik – jelentették be a nemrégen közös, Dél-Afrikai tulajdonba került társaságok. Erősítésként csalófigyelő rendszert építettek ki, és e-kereskedelmi biztonsági szakértőt szerződtettek. További biztonságfokozónak szánt akció, hogy mától többfordulós játékkal hívják fel a figyelmet a felelős online kereskedésre. Az online kvízzel a felhasználók egyrészt tesztelhetik, mennyit tudnak a biztonságos adásvételről, másrészt nyereményekkel gazdagodhatnak. További lépés a biztonságos kereskedés irányába, hogy a Vatera április elején bevezette a magyar fejlesztésű Abaqoos elektronikus pénztárcát. Ennek a virtuális letétnek köszönhetően a pénz és az áru cseréje csak akkor történik meg, ha az adásvétellel mind a vevő, mind az eladó fél maradéktalanul elégedett.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés