Connect with us

technokrata

Visszatért az élet a Vaterába és a TeszVeszbe

Dotkom

Visszatért az élet a Vaterába és a TeszVeszbe

A korábbinál szerényebb, de továbbra is 60 százalék feletti növekedést várnak a Vatera és a TeszVesz tulajdonosai a két legnagyobb magyarországi aukciós piactértől.

Sikeresen túlélte a feltöltési díj bevezetése utáni felháborodást a Vatera és a TeszVesz – derült ki a két – nemrégen közös, Dél-Afrikai tulajdonba került társaság sajtótájékoztatóján. Mindkét piactér, az átmeneti, 60-70 százalékos csökkenés után visszatért a korábban megszokott kereskedési szint. A Vaterán átlagosan ugyanis napi nyolcezer, a TeszVesznél 7-7200 sikeresen lezárt ügyletet regisztrálnak.”A Vaterán évi 12 milliárd forintnyi átmenő forgalom zajlik, azaz ekkora összegért adnak-vesznek a regisztrált ügyfelek – mondta el Csupor Erik, a portál egyik ügyvezető igazgatója. Ugyan ez a szám nálunk 3 milliárd -tette hozzá a TeszVesz ügyvezető igazgatója, Dobra Péter. Mint elmondták, a magyarországi teljes e-kereskedelmi forgalom becslésük szerint 60 milliárd forint lehet, így a két cég együtt ennek a negyedét birtokolja. A Vatera forgalma tavaly 500, a TeszVeszé 150 millió forint volt, hangzott el, némi újságírói noszogatás hatására.

Gerő Viktor, a Vatera ügyvezetőpárosának másik tagja megerősített azt az információnkat, hogy a korábbi 1,9-2 millió aukcióra meghirdetett termék mára 6-700 ezerre csökkent. Mint elmondta a feltöltési díj bevezetésének az is volt az oka, hogy túl sok eladhatatlan terméket tettek fel a felhasználók, amelyek csak a feleslegesen terhelték a piactér szervereit. Míg korábban a felrakott termékek 3-4 százaléka kelt el, addig ugyanez a szám már 25 százalékra nőtt. A két cég vezetői elmondták, hogy a korábbi 70-80 százalékos éves bevétel növekedés a válság miatt valószínűleg tarthatatlan lesz idén, ám így is csodás növekedést, 60-70 százaléknyit várnak.

A két piactér a vevők biztonságának továbbfejlesztésén dolgozik – jelentették be a nemrégen közös, Dél-Afrikai tulajdonba került társaságok. Erősítésként csalófigyelő rendszert építettek ki, és e-kereskedelmi biztonsági szakértőt szerződtettek. További biztonságfokozónak szánt akció, hogy mától többfordulós játékkal hívják fel a figyelmet a felelős online kereskedésre. Az online kvízzel a felhasználók egyrészt tesztelhetik, mennyit tudnak a biztonságos adásvételről, másrészt nyereményekkel gazdagodhatnak. További lépés a biztonságos kereskedés irányába, hogy a Vatera április elején bevezette a magyar fejlesztésű Abaqoos elektronikus pénztárcát. Ennek a virtuális letétnek köszönhetően a pénz és az áru cseréje csak akkor történik meg, ha az adásvétellel mind a vevő, mind az eladó fél maradéktalanul elégedett.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd