Connect with us

technokrata

Szlovákiából költözik hozzánk a plazmatévégyár

Dotkom

Szlovákiából költözik hozzánk a plazmatévégyár

A dél-szlovákiai Galántán működő Samsung Electronics Slovakia átcsoportosította a plazmatévék gyártását magyarországi testvérüzemébe.

A termelés áthelyezése a gazdasági világválság és a régiós nemzeti fizetőeszközök gyengülésének következménye. A változás 400 alkalmazottat érintett, akik a társaság más részlegein kaptak munkát- közölte Katarína Holecová, a Samsung szlovákiai szóvivője. A TASR szlovák hírügynökség hozzátette: az átszervezés csökkenti a logisztikai költségeket is, ugyanis a tévék moduljait már eddig is Magyarországon állították elő. Az lcd-tévék gyártásának központja továbbra is Szlovákiában marad.

Az elmúlt évben a plazmatévék adták az össztermelés 20 százalékát, idén ez az arány öt százalékra mérséklődik. A SITA szlovák hírügynökség tudomása szerint minden bizonnyal a tajvani AU Optronics társaság áll a Trencsénben létrehozandó lcd-képernyő-gyártó üzem mögött. A 200 millió euróból megvalósuló beruházás nyomán 3000 munkahely létesül. Sajtóértesülések szerint a nagyberuházás iránt Lengyelország és Csehország is érdeklődött. Az AU Optronics a világ harmadik legnagyobb lcd-panel-gyártója.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd