Connect with us

Hirdetés

technokrata

Simó György állást változtat

Dotkom

Simó György állást változtat

Több mint egy évtized után március végén távozik a Magyar Telekomtól Simó György, a társaság új üzleti területekért és üzletfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettese.

Az üzletág vezetését Pataki Róbert veszi át, aki 2006 óta dolgozik a cégcsoportnál, és mostani kinevezéséig stratégiai igazgatóként tevékenykedett a távközlési vállalatnál.

Simó György 1998-ban csatlakozott a Magyar Telekom-csoporthoz, egyik feladata az [origo], a piacvezetővé vált magyar internetes portál létrehozása volt. 2003-tól a T-Online Magyarország vezérigazgatójaként dolgozott és a társaság szélessávú szolgáltatásainak piaci bevezetését irányította. 2006 szeptemberétől vezérigazgató-helyettesként irányította a vezetékes szolgáltatások üzletágát, legutóbbi posztján tavaly január óta tevékenykedett.

A Magyar Telekomnál eltöltött 11 év során Simó György több sikeres projektet menedzselt, a nevéhez fűződik az iptv-szolgáltatás bevezetése, az iWiW közösségi portál akvizíciója és továbbfejlesztése, illetve a később T-Home márkával felváltott T-Online és T-Com integrációja 2007-ben.

A Magyar Telekom igazgatósága Pataki Róbert stratégiai igazgatót bízta meg, hogy jelenlegi feladatainak megtartása mellett az üzletág vezetését átvegye. Ezzel egyidejűleg Pataki a Magyar Telekom ügyvezető bizottságának is tagja lesz.

Simó György lapunknak elmondta: közös megegyezéssel távozik a Magyar Telekomtól, s bár arra nézve nincsenek konkrét tervei, hogy a jövőben mivel fog foglalkozni, reméli, hogy következő munkáját és feladatát is legalább annyira fogja élvezni, mint a távközlési cégnél végzetteket. A sajtóban megjelent hírekkel kapcsolatban, miszerint távozásának hátterében az online-tartalomszolgáltatási területeknek az elvártnál gyengébb teljesítménye állna, Simó hangsúlyozta: mind az Origo, mind az iWiW piacvezető pozícióban van, a jelenleg több mint négymillió felhasználóval rendelkező közösségi oldalt 2006-ban mintegy 600 ezer regisztrált taggal vette át a távközlési csoport.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés