Connect with us

technokrata

Megdrágulhat a mobiltelefonálás

Dotkom

Megdrágulhat a mobiltelefonálás

A Vodafone paradox módon a díjak emelkedését várja az EU újabb árcsökkentő beavatkozása nyomán.

A Vodafone arra figyelmeztet, hogy megnőhet a 40 millió európai mobiltelefon-használó számlája, ha az Európai Bizottság jelenlegi terveinek megfelelően csökkenti az úgynevezett végződtetési díjakat, azaz azokat a tarifákat, amelyeket a telefonszolgáltatók fizetnek egymásnak a hálózataikon átívelő hívások közvetítéséért.

Brüsszel szerint a jelenlegi rendszer korlátozza a versenyt, mert a szolgáltatóknak, akik bevételük 20 százalékát szerzik ebből a forrásból, érdekük magasan tartani a végződtetési díjakat. Ezért kötelezné a cégeket, hogy 2012-től 70 százalékkal csökkentsék a tarifákat. Az egyedi megállapodások alapján kialakuló díjak nagysága jelenleg európai átlagban percenként 8 eurócent.

Vodafone, Európa legnagyobb mobiloperátora szerint akár a cégek csődjét is okozhatja egy ilyen durva beavatkozás, illetve ezt elkerülendő kénytelenek lennének durván megemelni a fogyasztóknak felszámított díjaikat. Ezért – a többi szolgáltatóval karöltve – a végződtetési díjak fokozatos mérséklését akarja elérni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp