Connect with us

Hirdetés

technokrata

Piacilag semleges a Telekom gyorsjelentés

Dotkom

Piacilag semleges a Telekom gyorsjelentés

Az egyszeri költségektől és a céltartalék visszagörgetésétől megtisztítva telibe találta a várakozásokat a Magyar Telekom, vélik elemzők.

A mostani gyorsjelentés az árfolyamra nézve tulajdonképpen semleges – mondta el megkeresésünkre Blahó Levente a Raiffeisen elemzője. Hozzátette, hogy bár a rosszul teljesítő vezetékes üzletág okozta kieséseket nem tudják teljes mértékben kompenzálni az egyéb szegmensek, a költségmegtakarításokkal jó irányba tart a cég.

Kérdés azonban, hogy az elmúlt negyedévben 1,9 milliárd forintot felemésztő nyomozás költsége egyszeri megugrás volt, vagy tartósnak bizonyul, ráadásul a vizsgálatnak nem látni még a végét és az sem nyilvánvaló milyen hatása lesz lezárulásakor. Mint elmondta, az árfolyam az utóbbi időszak szintjén marad, azonban osztalékpapír lévén függ az alapkamattól is, kiugró változás azonban nincs a horizonton. Osztalékfizetés előtt azonban érdemes lehet a papírba fektetni, hiszen mint az idén is látszott akár 10 százalékos upside is lehet az árfolyamban. A gyorsjelentés kapcsán két negatívumot említett Sarkadi Szabó Kornél a Cashline vezető elemzője. Egyrészt, hogy a Telekom nem emelte konzervatívnak minősülő éves bevételi, illetve EBITDA terveit. Másrészt a vártnál jobban csökken a vezetékes szegmens, valamint az internet terén is dinamikus a bevételek visszaesése. Az eredmények alapján azonban a Cashlinnál elképzelhetőnek tartják 78-80 forint körüli éves osztalékszintet.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés