Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megint veszteséges az Alcatel-Lucent

Dotkom

Megint veszteséges az Alcatel-Lucent

A társaság a kedvezőtlen forgalmi előrejelzéseket közölt az idei évre vonatkozóan.

A világ legnagyobb telekommunikációs eszközöket gyártó társasága, a francia-amerikai Alcatel-Lucent immár ötödik negyedéve nem tud nyereséget zsebre rakni. és most közölt előrejelzése szerint az idei év sem biztosan hozza meg a várt áttörést.

A társaság vesztesége az első negyedév során 181 millió euróra nőtt az egy évvel korábbi 8 millió euróról; a tényleges mínusz nemcsak a múlt évi eredményt, de az elemzői becsléseket is meghaladja, hiszen a Bloomberg konszenzusa 171 millió eurós veszteséget prognosztizált.

Az Alcatel és a Lucent Technologies 2006-os összeolvadásából született társaság gyorsjelentésével párhuzamosan kiadott előrejelzése azt mondja, hogy forgalom legalább 2, legfeljebb 5 százalékkal visszaeshet 2008-ban a dollár euróval szembeni további gyengülése, és a társaság egyes ügyfeleinek költségcsökkentései miatt. A közlemény tovább ronthatja a társaság megítélését részvényesei között, hiszen az Alcatel korábban növekvő forgalmat prognosztizált.

A társaság részvényeinek jegyzése 6,8 százalékos mínuszt mutatott délután 2 órakor a párizsi börzén azt követően, hogy korábban már 9,5 százalékos zuhanást is megélt a kereskedés során. A papír – amely a CAC 40 legrosszabbul teljesítő részvénye – az elmúlt 12 hónap során értékének több mint felét elveszítette.

Az Alcatel riválisa, a svéd Ericsson a múlt héten jelentette be első negyedéves eredményét, amely 4,7 százalékkal haladta meg a 12 hónappal korábban publikáltat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés