Connect with us

Hirdetés

technokrata

Idővel hódítani fog az elegáns, nőies, élénk színű laptoptáska

Dotkom

Idővel hódítani fog az elegáns, nőies, élénk színű laptoptáska

Néhány éve a laptoptáska még az ormótlan, fekete téglát jelentette mindannyiunk számára, ma már azonban egyre nagyobb az igény arra, hogy a funkció mellett az esztétikum is megjelenjen ezekben a kiegészítőkben. Persze itt is érvényesül az a tendencia, hogy ami szép, ahol szempont az esztétikus megjelenés, az nem elsősorban a pc-, hanem az Apple-termékekre jellemző.

A piacon fellelhető hordtáskák jelentős része még mindig a klasszikus, kizárólag a funkcióra koncentráló modellekből kerül ki: vagyis fekete, nagy és ormótlan. A Laptop.hu Kft. tapasztalatai szerint a vásárlóknak ma még nem igazán számít, hogy egy táska szép vagy elegáns legyen. Ugyanakkor arányaiban népszerűek a nőies modellek is, vagyis nyilván nem slágertermékek, de azért nem lehet figyelmen kívül hagyni ezeket az igényeket. Ennek köszönhetően egyre több üzletben megtalálható már az alternatíva, vagyis az elegáns, adott esetben nőies, élénk színű hordtáska is. Igazán extrém táskák még nincsenek a piacon, a legvadabb a kockás és a retro mintás, a színekben pedig a bugyirózsaszín jelenti az extremitást.

Stílusban igyekeznek minden jelentősebb szegmenst megszólítani a forgalmazók: a nőies, kecses formák mellett a fiatalos stílus is megtalálható a piacon, kiegészítve az üzletemberekhez méltó bőrtáskákkal. Minden esetben egyértelmű a szándék: olyan táskáról legyen szó, amelyiken nem látszik, hogy laptopok hurcolászására való, ugyanakkor egy hétköznapi táskához képest megfelelő biztonságot nyújtson. A tapasztalatok alapján egyébként a vásárlók inkább az aktatáska típusú darabokat keresik, a hátizsákos stílus nemigen népszerű. Ami pedig a legkeresettebb színeket illeti: a rózsaszín, a barna és a bordó viszi a prímet. Ennek persze oka van. Egy dolog ugyanis rögtön kiderül, amint közelebbről is megvizsgáljuk a laptoptáskákat: az igazán stílusos darabok, a legjobb anyagok az Apple notebookjaihoz valók. Ez egyébként egyáltalán nem meglepő, hiszen a számítástechnika és az esztétikum fogalmát ez a cég kapcsolta össze legelőször. A cég mellesleg arra is ügyel, hogy az ő táskáiba még véletlenül se lehessen beletenni holmi pc-t: a 15,4 colos képátmérőjű laptopok méretéhez képest az Apple-gépekhez álmodott táskák éppen két centivel kisebbek. Ez nyilván szándékos, hiszen így már kívülről is látszik, hogy nem akármilyen gép van a táskában – mesélte egy számítástechnikai bolt eladója. Vagyis narancssárga táskája csak az “almásoknak” lehet. A táskák ára igen széles skálán mozog, a néhány ezer forintos színes, vállpántostól a bőrből készített, nyolcvanezer forintos kerekes kofferig bárki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt. Átlagosan azonban öt és 15 ezer forint között választanak maguknak táskát a vásárlók – tudatta a Laptop.hu Kft. n



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés