Connect with us

Hirdetés

technokrata

Alulmúlta a várakozásokat az SAP teljesítménye

Dotkom

Alulmúlta a várakozásokat az SAP teljesítménye

Az SAP közzétette 2006-ra vonatkozó előzetes eredményeit.

Az SAP AG bejelentette, hogy a 2006 negyedik negyedévi eredmények előzetes értékelése alapján arra számít, hogy az év utolsó három hónapjának termékárbevétele eléri a 2,2 milliárd eurót, ami körülbelül 8%-os (az árfolyamhatást korrigálva 12%-os) növekedést jelent a 2005 negyedik negyedévére jutó 2,04 milliárd eurós értékhez képest. A 2006 egészére számított termékárbevétel megközelítőleg 6,64 milliárd euró, ami 11%-kal (az árfolyamhatást korrigálva 13%-kal) haladja meg az előző évi 5,96 milliárd eurós szintet.

A szoftvereladásokból származó negyedik negyedévi árbevétel 7%-kal, 1,26 milliárd euróra emelkedett 2005 hasonló időszakához (1,18 milliárd euró) képest. Az árfolyamhatást korrigálva ez körülbelül 12%-os bővülést jelent. A teljes 2006. évi szoftverárbevétel becsült értéke 3,1 milliárd euró – 11 %-kal ( az árfolyamhatást korrigálva mintegy 13,5%-kal) több a 2005-ös évben elért 2,78 milliárd eurónál.

A piaci részesedés növelése szempontjából 2006 újabb sikeres év az SAP történetében. A 2006-os év egészére vonatkozó előzetes szoftverárbevétel-adatokat figyelembe véve az SAP körülbelül 24,2%-os – görgetett 12 havi alapon számított – globális részesedéssel rendelkezett versenytársaihoz képest a nagyvállalati alapalkalmazások piacán. Ez körülbelül 3 százalékpontos növekedést jelent 2005-höz viszonyítva. (Az SAP és vizsgált versenytársai összesen mintegy 16,4 milliárd dollár szoftverárbevételt értek el az SAP ágazati elemzésekre épülő számításai szerint.)

A Németországot is magában foglaló EMEA-régió mind a negyedik negyedévet, mind pedig a teljes évet tekintve jól teljesített, mivel a 2006 második felében fellendülő ügyfélbeszerzések a kétszámjegyű tartományba emelték a térségben a szoftverárbevétel árfolyamhatást korrigálva számított növekedését, és Németországban is a vártnál magasabb egyszámjegyű bővülést eredményeztek. Az EMEA-régióhoz hasonlóan Japánban is felfutott a szoftverértékesítés a második fél évben, így az árfolyamhatást korrigálva számított teljes évi szoftverárbevétel-növekedés itt elérte a 17%-ot. A vállalat az USA-ban a korábbi évekhez hasonló, stabil kétszámjegyű növekedést ért el a szoftverárbevétel terén.

A részletes 2006-os előzetes eredményeket és a 2007 egészére vonatkozó várakozásokat az SAP január 24-én hozza nyilvánosságra.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés