Connect with us

Hirdetés

technokrata

E-mailcímet a raboknak!

Dotkom

E-mailcímet a raboknak!

Börtön, virtuális kijárással?

Egy büntetésvégrehajtó intézetben az elítéltek szabadságát azért korlátozzák, hogy a rájuk kirótt hetek, hónapok, évek alatt megértsék, milyen nagy terhet jelent a bezártság, és ezzel arra kényszerítsék őket, hogy a börtönök falai közül kikerülve ennek az ismeretnek a birtokában ne kerüljenek a törvénnyel újabb összeütközésbe. A monotóniát ugyan megtörik a látogatási alkalmak, amikor a büntetését töltő hozzátartozói, ismerősei ellenőrzött körülmények között találkozhatnak egymással; ám Nagy-Britanniában ennél tovább kívánnak menni.

Nemrég ugyanis felvetődött egy olyan javaslat, hogy az elítéltek egységesen kapjanak e-mailcímet, és nyíljon lehetőségük az ezen keresztüli kommunikációra. Természetesen szigorúan ellenőrzött formában: csak az előre beállított címekről küldhetnek és csak ide fogadhatnak e-maileket. Ezen levelek csupán egyszerű szövegből állhatnak, sem csatolmányt, sem beágyazott tartalmakat (például képeket) nem tartalmazhatnak. A kommunikációt folyamatosan monitoroznák a fegyőrök.

A brit börtönökben ülő rabok ma is rendelkeznek (korlátozott) telefonálási lehetőséggel; ehhez hasonlóan működne az e-mailezés is, ha az ország belügyminisztériumában rábólintanak a tervre. A minisztérium egyik szóvivője úgy nyilatkozott, hogy még ha a terv el is nyeri a döntéshozók tetszését, a rendszer csak akkor állhat működésbe, ha teljesen meggyőződtek arról, hogy az nem használható fel visszaélésekre.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés