Connect with us

Hirdetés

technokrata

LCD TV gyár Nyitrán

Dotkom

LCD TV gyár Nyitrán

A Sony 3000 főt foglalkoztat majd a gyárban.

A szlovák kormány szeptember 20-án bejelentette, hogy a Sony 73 millió eurós befektetéssel új LCD TV gyárat épít Nyitrán. A gyár 3.000 főt foglalkoztat, ebből 1.500 főt a nagyszombati gyárból helyeznek át, amit a cég 10 év után folyamatosan leépít.

A szlovák GDP az első félévben 6,5 százalékkal növekedett, elsősorban a külföldi kereslet, belföldi beruházások és a lakossági fogyasztás bővülése következtében. A fogyasztói árak augusztusban a húsz hónapja mért legmagasabb ütemben (5,1%) emelkedtek. A munkanélküliség augusztusban, 1993 óta nem tapasztalt mélypontra, 9,8 százalékra csökkent, a legnagyobb a rimaszombati járásban (28,5%), a legkisebb a pozsonyi régióban (2,5%). Szeptember 26-án a jegybank további 0,25 százalékponttal, 4,75 százalékra emelte az alapkamatot.

A szlovák kormány szeptember 28-án elfogadta az áfa törvény módosítását. A kormányprogrammal összhangban ugyancsak módosításra került a jövedelemadóról szóló törvény: a magánszemélyek jövedelemadójának adómentes része havi bruttó 47.600 koronától fokozatosan csökken, s 88.500 koronánál megszűnik, jogi személyeknél 2-ről 0,5 százalékra csökken a non profit szervezetek számára felajánlható összeg, míg magánszemélyeknél megmaradt a 2 százalék, megszűnik a nem vállalkozás céljára alapított adóalany (non profit szervezetek) 300 ezer koronás adómentessége. Októbertől 7600 koronára emelkedik a minimálbér, ami további olyan területeket érint, mint az egészségbiztosítási és társadalombiztosítási járulékok, személyi jövedelemadó adómentes része, létminimum, foglalkoztatási hozzájárulás. 2007. január 1-jétől 4-ről 5 százalékra emelkedik a munkavállalói egészségbiztosítási járulék.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés