Connect with us
Hirdetés

technokrata

Mellnagyobbító műtét utókezelése – 3 dolog, amire figyelned kell!

Mellnagyobbító műtét plasztika nőknek

LifeStyle

Mellnagyobbító műtét utókezelése – 3 dolog, amire figyelned kell!

Mellnagyobbító műtét utókezelése – 3 dolog, amire figyelned kell!

A mellnagyobbító műtét az egyik legnépszerűbb plasztikai beavatkozás a hölgyek körében. Nem is csoda, hiszen az implantátum beültetésével szép és természetes forma hozható létre. A cikkben az utókezelésről lesz szó, utánajárunk annak, hogy mire kell figyelni a műtétet követően.

A plasztika során a sebész egyrészt növelheti a mellek méretét, másrészt pedig szimmetrikusabbá és formásabbá teheti azokat. Természetesen úgy, hogy a páciens személyiségét és testalkatát figyelembe veszi az arányok meghatározásakor.

A mellnagyobbító műtét menete

A beavatkozás előtt feltétlenül szükség van néhány vizsgálat elvégzésére, például laborra és mammográfiára, valamint 40 éves kor alatt mellultrahangra, EKG-ra és mellkasröntgenre. A mellnagyobbító műtétre altatásban kerül sor, és megfigyelés miatt egyéjszakás klinikai tartózkodás kötelező.

A beavatkozás során 5-6 cm-es metszést ejtenek a kívánt helyen, majd beültetik a protézist. A mirigyállomány vagy a mellizom alá kerül, de többnyire részben az izom, és részben a mirigy alá helyezik. Felszívódó varrattal zárják az implantátum üregét, a sebfelszíneket és a bőrmetszést. A továbbiakban sorra vesszük, hogy mire kell figyelni a plasztika után, így kezeld a hegeidet mellnagyobbítás után.

A seb védelmére figyelni kell

A mellnagyobbító műtét után lehet zuhanyozni, tisztán kell tartani a sebet, de legalább két hónapon keresztül nem szabad áztatni azt. Továbbá figyelni kell arra, hogy legalább hat hónapon át ne érje napfény vagy mesterséges fény. Szóval kerülni kell a napozást és a szolárium használatát. Ez azért fontos, mert a fény hatására a heg deformálódhat.

Mindemellett a beavatkozást követő két hónapban kíméletes életmódot kell folytatni. Nem szabad sportolni, valamint a szervezetet erősebb terhelésnek kitenni. Ezt azt is jelenti, hogy ha a páciens munkája fizikai terheléssel jár, érdemes két hónapot várnia a visszatéréssel.

Fontos a mellimplantátum stabilizálása

Nemcsak a seb védelmére kell figyelni, hanem az implantátum stabilizálására is. Ennek érdekében a műtétet követő két hónapon át a páciensnek folyamatosan speciális kompressziós melltartót kell hordania.

Továbbá három hónapon át háton fekve kell aludnia, hogy az implantátum ne mozduljon el. Ugyanis eleinte az implantátum körül kialakuló tok még nem elég erős ahhoz, hogy megakadályozza az elmozdulást. A mell végleges formája csak hónapokkal a beavatkozást követően alakul ki.

Rendszeres kontrollvizsgálat szükséges

A seb védelme és a mellimplantátum stabilizálása mellett a harmadik dolog amire figyelni kell, hogy a kontrollvizsgálaton rendszeresen részt kell venni. Amennyiben a gyógyulási folyamat alatt bármilyen rendellenesség jelentkezik, azonnal fel kell keresni az orvost.

A beavatkozást követően az operált terület és a környezete duzzadt, ödémás lehet, ez természetes állapot. Ez a tünet heteken át tarthat, de folyamatosan csökken a mértéke. Mivel a korrekció a tejcsatornát nem érinti, az esetek többségében lehet szoptatni a mellnagyobbítás után. Fontos megemlíteni, hogy az implantátumok nem örökéletűek, többnyire tíz, maximum tizenöt év után érdemes cserélni.

Sok hölgy számol be arról, hogy a mellplasztikát követően nagymértékben javult az önbecsülésük és helyreállt az önbizalmuk. A megújult külsőnek köszönhetően jól érzik magukat a bőrükben.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés