Connect with us
Hirdetés

technokrata

Szép izomzatot szeretnél? Adj esélyt az aminosavaknak!

bcaa aminosavak

LifeStyle

Szép izomzatot szeretnél? Adj esélyt az aminosavaknak!

Szép izomzatot szeretnél? Adj esélyt az aminosavaknak!

Vannak, akik a tudatos diéta, míg mások a testépítés eredményeként szeretnének izmos, tónusos testet, és meg is tesznek érte mindent az edzőteremben, azonban nem elégedettek azzal, amit látnak. Ekkor segíthet a BCAA étrend-kiegészítő!

Aki egy kicsit is ismeri az emberi szervezet működését, tisztában van vele, hogy az izomzat növelése érdekében kiemelt figyelmet kell fordítani az ételek fehérjetartalmára, hiszen ezek a tápanyagok építik fel többek között a szöveteket, és a regenerációhoz is nélkülözhetetlenek. A BCAA pedig az egyik fehérjeépítő aminosav, amire a testünknek szüksége van. Pillants be a kulisszák mögé, ismerd meg az alapvető fontosságú vegyületek szerepét!

Célzottan segítsd a szervezetedet!

Úgy érzed, mindent megtettél, mégsem látod erőfeszítéseid eredményét? Ne keseredj el, hívd segítségül a célzott táplálékkiegészítőket! A BodySelect aminosav tartalmú étrend-kiegészítői a rendszeresen sportoló egyének számára kínálnak támogatást a céljaik eléréséhez.

Lehet, hogy számodra már lerágott csont, de az ismétlés a tudás anyja, úgyhogy vegyük át a fehérjék szerepét! Ezek a makrotápanyagok nélkülözhetetlenek a szervek és szövetek felépítéséhez, továbbá számos élettani folyamat fontos résztvevői. A szervezetünk se megtermelni, se raktározni nem képes, így táplálékainkból kell biztosítani.

A proteinek 22-féle aminosavból épülnek fel, amelyek közül 9 esszenciális – izoleucin, leucin, lizin, metionin, fenil-alanin, treonin, triptofán, valin, hisztidin -, vagyis alapvető fontosságú, mivel a szervezet nem képes a lebontott fehérjékből újra szintetizálni, így azt a táplálékokból kell magunkhoz venni. És vannak ún. feltételesen esszenciális aminosavak, amelyekből bizonyos körülmények között nem képes a szervezet elegendőt biztosítani.

Hogyan segít a BCAA?

Gyakran érzed kimerültnek magad edzés után, hogy jártányi erőd sincs, vagy épp hiába diétázol, és edzel, a zsírpárnák makacsul ragaszkodnak a hasadhoz? Talán nem árulunk el titkot, de ilyenkor jöhet jól a BCAA-t tartalmazó étrend-kiegészítő.

Ez a nem túl szép elnevezésű aminosav csoport – teljes magyar nevén nevezve sem sokkal szebb, elágazó láncú aminosavak – 3 fehérjeösszetevőt takar, a leucint, az izoleucint és a valint. A leucin növeli a fehérjeszintézist, segíti az izmok fejlődését és regenerálódását. Az izoleucin megelőzi az izomzat leépülését, a valin pedig segít leküzdeni a fáradtságot.

A BCAA-kra fontos szerep hárul az izomtömeg növelése, az állóképesség és a regeneráció javítása során, továbbá az izomvesztés elkerülésében.

Kell-e Neked BCAA?

A fentiekből látható, hogy BCAA-ra mindenkinek szüksége van, aki sportol, hiszen a funkcióik rendkívül fontosak, de a fogyórázóknak is jól jön, mert megakadályozza az izomzat lebontását.

A táplálékok közül a legjobb forrásai a tejsavó, a húsok, a halak, a tojás, valamint a diófélék, a magvak, a hüvelyesek. Mesterséges pótlására a BCAA 2:1:1 táplálékkiegészítő szolgál.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés