Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internet Explorer patch – már megint elrontották…

Dotkom

Internet Explorer patch – már megint elrontották…

Néhány rendszernél gondot okoz az augusztus 8-i IE frissítés.

Az MS06-042 biztonsági frissítés, melyet a Microsoft kritikus fontosságúnak minősített (tehát felhasználóinak a lehető leghamarabbi telepítését javasolta), nem sikerült tökéletesre. Ez mit jelent? Azt, hogy a böngésző összeomolhat egyes website-ok megtekintése esetében, tájékoztatta a nyilvánosságot a redmondi szoftverfejlesztő vállalat.

Szerencsére a probléma csak jól behatárolt működési környezetben léphet fel: olyan Windows XP-s rendszerekben, melyek csupán az első javítócsomagot (SP1) kapták meg, illetve Windows 2000 esetében, hatos IE mellett. Akinél gondot okoz a javítás, két dolgot tehet: vagy másik böngészőt használ (Firefoxot, Operát, Netscape-et például), vagy megvárja augusztus 22-ét. Microsoftos közlések szerint ekkorra javítják ki a patch-et, és teszik elérhetővé az Interneten a felhasználók számára. Illetve van egy harmadik lehetőség is: a Microsoft már készített egy ideiglenes javítást a problémára, ám ez nem érhető el nyilvánosan. Akik szükségét érzik ezen patch telepítésének, telefonon kell, hogy konzultáljanak a szoftverfejlesztővel.

Böngésző-összeomlással – a fenti körülmények megléte esetén – akkor találkozhat a delikvens, ha olyan website-ra téved, mely a HTTP 1.1-es tömörítését használja. Az ilyen következményekkel járó, hivatalosan is dokumentált estek közé tartozik például a Peoplesoft webalapú kezelői felülettel bíró alkalmazásainak használata; de például a Microsoft saját CRM eszközeivel is sikerült már browser lefagyást előidézni.

Idén nem ez az első eset, hogy javítani kellett egy, már kiadott patch-et; az áprilisi kapkodást ráadásul szintén egy exploreres (igaz, Windows Explorert érintő) frissítés okozta. Júniusban szintén reparálást igényelt egy korábbi javítás.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés