Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sikeres a Microsoft antivírus szolgáltatása

Dotkom

Sikeres a Microsoft antivírus szolgáltatása

Egy felmérés szerint a rendszer-karbantartási és vírusvédelmi feladatokat ellátó Windows Live Onecare debütálásának hónapjában a második legnépszerűbb értékesített szoftver(csomag) volt.

A The NPD Group kutatásai szerint az amerikai kiskereskedelmi cégeknél, mint amilyen a Bet Buy vagy az Amazon.com, a microsoftos csomag indulásának havában rögtön 15,4 százalékos részesedést vívott ki, már ami az IT-biztonsággal kapcsolatos termékek havi eladását illeti. Ezt bizonyára komolyan segítette a nyomott ár is. Míg a Microsoftnál listaáron 5 cent híján 50 euróért lehet hozzájutni a szolgáltatáscsomaghoz, az Amazon.com-on előfizetve mindössze 20 dollárba kerül (az átlagára 29,67 dollár volt a csomagnak).

Chris Swenson, az NPD egyik elemzője egy, a CNET-féle News.com-nak adott interjújában azt fejtegette, hogy a Microsoft piacratörő árképzése működik, és jelentős részesedést szereztek meg ennek révén. Swenson úgy vélte, hogy az iparági résztvevők többsége meglepődött a Windows Live Onecare első havi szereplését látván. A szolgáltatáscsomag egyébként május végén mutatkozott be az Atlanti-óceán túlpartján, közel három évvel azt követően, hogy Redmond bejelentette: be kíván lépni az antivírus piacra.

Amint arról már többször is írtunk, a Windows Live Onecare tartalmaz egy antivírus, egy antispyware és egy tűzfalszoftvert, illetve emellett backup lehetőségeket biztosít a felhasználónak. A csomagot a Windows rendszeroptimalizálására képes számos eszköz teszi teljessé.

Talán éppen e teljesség (és a nyomott ár) járult hozzá ahhoz, hogy az IT-biztonság kicsit állóvízzé vált területét felkavarja. A Microsoft idei, gőzerővel zajló végső fejlesztései megmozgatták a riválisokat is. Mind a Symantec, mind a McAfee bejelentett olyan szolgáltatásokat, amelyeket közvetlenül a Onecare ellenében terveznek, terveztek piacra juttatni. Erre a lépésre szükségük is lesz, hiszen, ahogyan azt már fent említettük, a Microsoft belépője igen jól sikerült.

Habár a piacon továbbra is a Symantec vezet (az NPD adatai szerint), 10,1 százalékkal visszaesett az eladásokból való részesedése, a májusi adatokkal összehasonlítva. A Micro 3,3 százalékkal, a Trend Micro 1,3 százalékkal kevesebb eladást tudhatott a magáénak az első nyári hónapban, a Windows Live Onecare megjelenése miatt. Jelenleg a Symantec uralja a piac 59,8 százalékát, a harmadik pedig a Trend Micro, 8,9 százalékkal. A McAfee negyedik 7,1 százalékos részesedéssel.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés