Connect with us

technokrata

Invitel és a spam miatt korlátozások

Dotkom

Invitel és a spam miatt korlátozások

Az Invitel Rt. elektronikus levelező-rendszere a jövőben csak pontosan bejegyzett domainnel rendelkező mail szerverekről fogad leveleket.

Az interneten zajló e-mail kommunikáció jól meghatározott protokollok (például SMTP, POP3), szabványok és ajánlások alapján történik. A csatorna hatékony és kényelmes felhasználásához a résztvevőknek be kell tartaniuk bizonyos szabályokat. A megfelelő működés fenntartása érdekében az internetszolgáltatók is egyre szigorúbb ellenőrzéseket végeznek mail szervereiken, ezzel próbálva a nem kívánatos forgalmat visszaszorítani.

Ennek alapján és az utóbbi hetekben megnövekedett kéretlen e-mail (spam) forgalom minimalizálása, illetve kizárása érdekében az Invitel Rt. elektronikus levelező-rendszere a jövőben csak pontosan bejegyzett domainnel rendelkező mail szerverekről fogad leveleket, dinamikus IP címmel, illetve hiányos DNS beállítással rendelkező mail szerverekről nem. Az ezeket a mail szervereket használó feladók automatikus értesítést kapnak a sikertelen kézbesítés tényéről (ezek általában Postmaster vagy MAILER-DAEMON feladójú levelek), amelyben tájékoztatást kapnak az elutasítás tényéről, időpontjáról és okáról. Ebből a hibás beállításra is következtetni lehet.

Mivel a probléma minden esetben a feladó oldalán (a küldő szerver hiányossága miatt) jelentkezik, a küldő félnek lehetősége van arra, hogy tájékoztassa saját e-mail szolgáltatóját a beállítási problémáról. A mail szervert üzemeltetőknek pedig ellenőrizniük kell a DNS beállításait.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek