Connect with us

A Microsoft átformálja az antivírus piacot

Dotkom

A Microsoft átformálja az antivírus piacot

A Symantec után a McAfee is jobban hangsúlyozza az IT-biztonsági termékektől a szolgáltatások irányába való elmozdulást – Redmond ezen piaci szegmensben való megjelenése átrendezheti az IT-biztonság területét.

Symantec Genesis
Egyelőre Genesis kódnéven fut a Symantec új terméke, mely a vállalat jelenlegi biztonsági, PC teljesítményt optimalizáló és backup szoftvereinek integrálásából fog megszületni. Ezzel az IT-biztonsággal foglalkozó vállalat hasonló lehetőséget szeretne a felhasználók kezébe adni, mint a Microsoft a Windows Onecare-rel. Ez utóbbi megoldás ugyanis tulajdonképpen semmi mást nem csinál, csak a minden Windows-felhasználó által elérhető funkciók használatának terhét veszi le az internetező válláról: a Onecare előfizetés-alapú szolgáltatást kínál, melyet adott összegért (évente 50 dollárért) cserébe lehet igénybe venni. Ezzel analóg módon válik majd elérhetővé a Genesis is: a Symantec közlése szerint legalább egy éves előfizetést kell bevállalnia annak, aki igénybe kívánja majd venni.

Védelmet fog kínálni a vírusok, a spam, a spyware-ek és a phishing próbálkozások ellen, illetve a tűzfal és a behatolásmegelőző technológiák segítségével meg tudja állítani a hackertámadásokat. Online és offline backup funkciókat egyaránt nyújtani fog, valamint a korábban már említett PC teljesítmény optimalizáló és karbantartó eszközökkel válik teljessé a szolgáltatáspaletta. Mindezek tetejébe új kezelői felület fogja várni az előfizetőket, illetve beépített technikai support áll majd a leendő ügyfelek rendelkezésére.

Windows Onecare
Az előfizetői rendszeren alapuló lehetőség azon felhasználók számára jelenthet segítséget, akik nem igazán értenek a biztonsági rések befoltozásához, a vírusok és spyware-ek blokkolásához, eltávolításához, vagy egyszerűen csak nem akarnak foglalkozni a PC szoftveres karbantartásával. Számukra hozta létre a Windows Onecare-t a Microsoft. Redmond olyan, már létező eszközökre (kivéve talán az antivírus megoldást) alapozza a Windows Onecare-t, mint például saját antispyware alkalmazása, az operációs rendszer alapvető PC menedzser funkciói stb. Mindezzel jár egy telefonos segélyszolgálat is, amiért már külön nem kell fizetnie az ügyfélnek, közölte a vállalat.

Mit kaphat még a felhasználó az évi 50 dolláros díjért? Az antispyware alkalmazást már említettük, ezenfelül egy be- és kimenő forgalmat is szűrni képes tűzfal megfelelő bekonfigurálása is hozzátartozik a szolgáltatáshoz. Az olyan automatikus PC-menedzsment eszközök futtatása is megtalálható a csomagban, mint a lemez töredezettség-mentesítés, az állományjavítás illetve a kritikus file-ok ütemezett adatmentése. A Onecare még idén előfizethetővé válik.

McAfee Falcon
Egyelőre Falcon kódnéven fut a McAfee új megoldása, mely a fent említett szolgáltatásokhoz hasonlóan egybefoglalja a gyártó biztonsági termékeit – egy újragondolt kezelői felülettel biztosítva azok egyszerű használatát. A Falcon védelmet nyújt majd a spamek, a vírusok és spyware-ek ellen, illetve az olyan támadásokkal szemben is, mint a jelszóhalászat (phishing), a rootkitek stb. Emellett meg tudja akadályozni az adatvesztést, segíthet optimalizálni a PC teljesítményét és biztonságosabbá teheti a vezetékmentes hálózati csatlakozásokat, olvasható a vállalat közleményében. Megjelenésére még a nyáron sor kerül, köztölte a McAfee.

Marc Solomon, a McAfee termékmenedzsmentjének igazgatója egy interjúban igyekezett kihangsúlyozni a Microsoft és a Symantec szolgáltatásától való különbözőséget: „A Onecare és a Genesis egy mindent egybefoglaló kínálatot jelent [..] A McAfee már 1999 óta szolgáltatásként is nyújt biztonsági funkciókat, mégis, a Symantec és a Microsoft úgy hirdetik saját megoldásukat, mintha az valami újdonság lenne.”

Ahogy a Symantec Genesis-ének, úgy a McAfee Falconjának sem ismert még az előfizetési díja.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő