Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kerio tűzfal: vége a dalnak

Dotkom

Kerio tűzfal: vége a dalnak

Az erős verseny miatt a Kerio Technologies úgy döntött, befejezi tűzfalszoftverének fejlesztését.

James Gudeli, a santa clarai cég stratégiai üzleti kapcsolatokkal foglalkozó alelnöke a minap jelentette be, hogy a Kerio Personal Firewall termék fejlesztése december 31-én véget ér. A tűzfalat alkalmazó felhasználók támogatása a következő év végéig megmarad, ígérte Gudeli.

Maga a szoftver jelenleg kétféle változatban is elérhető: az ingyenes és a fizetős, 45 dollárba kerülő kiadás közül választhat az internetező. Míg az alapvető feladatokat az ingyenes verzió is el tudja látni, az ember magasabb szintű védelmet kap, ha fizet: behatolás-észlelés, távoli adminisztráció, webszűrés stb. – ezek mind a pénzes változat sajátjai. Az alkalmazást egyébként több mint 2 milliószor töltötték le 2002 márciusi debütálása óta.

Annak pedig, hogy lehúzzák a rolót, az az oka, hogy nem bírják a versenyt azon vetélytársaikkal, akik a tűzfalszoftver megoldásaikat antivírus és spyware-ellenes programokkal egybecsomagoltan kínálják. Ilyen termékeket a Symantec, a McAfee, a Trend Micro és a Zone Labs (is) forgalmaz. „Mindenki azt akarja, hogy biztonsági szoftvere mindenre képes legyen. Mi a tűzfalbiztonságra specializálódtunk. Nem vihetjük sikerre a terméket, ha csak nem fejlesztünk [más irányban is] vagy vásárolunk fel cégeket.” – foglalta össze a döntés okát az alelnök.

Mindez azonban nem jelenti a márkanév megszűnését. A Kerio a jövőben szerveralapú Winroute Firewall megoldására fog koncentrálni, közölte Gudeli. A Winroute-ot a cég a kicsi és közepes méretű vállalatok számára ajánlja. Az azonban egyelőre nem derült ki, hogy a Kerio mit kíván tenni desktop tűzfal technológiájával, miután felhagy a termék értékesítésével.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés