Connect with us

technokrata

Tovább bővül a Graphisoft Park

Dotkom

Tovább bővül a Graphisoft Park

Demszky Gábor, főpolgármester, Tarlós István, Óbuda polgármestere és Kovács Kálmán, informatikai és hírközlési miniszter átadták az óbudai Graphisoft Park új biotechnológiai épülettömbjét, mely többek között a bio- és nanotechnológiai kutatásokban élenjáró Comgenex cégcsoportnak ad új otthont, továbbá megnyitották a Microsoft Globális Technikai Terméktámogató Központját.

Az Óbudai Gázgyár helyén épülő Graphisoft Park fejlesztésének újabb jelentős állomásához érkezett. A Horváth Zoltán építész alkotta közel 6.000 négyzetméter alapterületű ultramodern irodaépület és biotechnológiai laboratóriumi komplexum ipari jellegű vonalvezetésével harmonikus átmenetet képez a Gázgyár jelkép értékű műemlékei és a Graphisoft Park korábbi vöröstéglás irodaépületei között. Az Óbudai Hajógyári Sziget természetvédelmi területével szemközti csendes Duna parton elterülő jelenleg hét és fél hektáros technológiai park eddig elkészült épületeinek alapterülete meghaladja a 24 ezer négyzetmétert. A Park eredetileg az ingatlan alapító- és névadó tulajdonosának, a magyar szoftveripar egyik vezetőjének tekintett Graphisoft Kutató Fejlesztő Részvénytársaságnak adott otthont, de az 1998-as megnyitót követően rövidesen itt épült fel a Microsoft Magyarország új székháza is. A Park mai bérlői között olyan világcégek, mint a Canon és a Microsoft mellett, tucatnyi kisebb magyar informatikai vállalkozás neve is megtalálható.

A ComGenex Kutató-Fejlesztő Rt. Magyarország és egyúttal a 10 újonnan csatlakozott EU tagállam legnagyobb biotechnológiai vállalata – másfél évtizedes töretlen fejlődésének köszönhetően tavaly már számos telephelyen tevékenykedett. „A Graphisoft Parkban elkészült két épület megadja a lehetőséget arra, hogy a ComGenex részlegei és társvállalatai egymástól távol fekvő budapesti helyszínekről közös helyre költözzenek. Ezzel a cég hagyományos biotechnológiai szolgáltatásai mellett egy helyre kerültek a mikro- és nanotechnológiai kutatások, továbbá a gyógyszerkutatást támogató szoftverfejlesztések.” – nyilatkozta Dr. Darvas Ferenc a Comgenex Rt. elnöke. „A Graphisoft Park a ComGenex Rt és társvállalatai számára nemcsak világszínvonalú környezetet nyújt, hanem a kiváló építészeti tervezésnek és kivitelezésnek köszönhetően egyedi stílusú, modern, magas műszaki színvonalú otthont is teremtett a céghálózat interdiszciplináris és innovatív kutatató-fejlesztő tevékenységének. A Parkot remélhetően a Magyar Biotechnológiai Szövetség más tagjai is igénybe fogják venni K+F, inkubációs és oktatási tevékenységhez.”

A Microsoft Global Technical Support Center (Globális Terméktámogató Központ – GTSC) közép-kelet-európai részlege a tavalyi év folyamán jött létre. A közép-kelet-európai részleg folyamatosan bővül, létszáma júliusra meghaladja az 50 főt. A budapesti központban dolgozó mérnökök feladata, hogy a vállalati ügyfelek informatikai szakemberei számára magas szintű terméktámogatást nyújtsanak. A központ a Microsoft termékei közül az Exchange, a Windows, az SQL, ISA és Biztalk szerverekhez, valamint a Microsoft fejlesztői eszközeihez biztosít terméktámogatást. Mivel a GTSC közép-kelet-európai részlegének szolgáltatásait különböző nemzetiségű ügyfelek veszik igénybe, így a problémák megoldása angol és német nyelven történik.

„Az informatikai szektor, és ezen belül a Microsoft jelentősége meghatározó a magyar gazdaságában. Az ország versenyképességének, nemzetközi megítélésének javítása érdekében szeretnénk tevékenységünket az innováció szolgálatába állítani. Ez azonban kizárólag a hazai szakembergárda tudásának igénybevételével lehetséges. A hazai piacban rejlő lehetőségek és a magyar szakemberek világszerte elismert tudásába vetett bizalomnak köszönhető, hogy a Microsoft, Budapestet választotta a GTSC székhelyéül.” – hangsúlyozta Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom