Connect with us

Tovább bővül a Graphisoft Park

Dotkom

Tovább bővül a Graphisoft Park

Demszky Gábor, főpolgármester, Tarlós István, Óbuda polgármestere és Kovács Kálmán, informatikai és hírközlési miniszter átadták az óbudai Graphisoft Park új biotechnológiai épülettömbjét, mely többek között a bio- és nanotechnológiai kutatásokban élenjáró Comgenex cégcsoportnak ad új otthont, továbbá megnyitották a Microsoft Globális Technikai Terméktámogató Központját.

Az Óbudai Gázgyár helyén épülő Graphisoft Park fejlesztésének újabb jelentős állomásához érkezett. A Horváth Zoltán építész alkotta közel 6.000 négyzetméter alapterületű ultramodern irodaépület és biotechnológiai laboratóriumi komplexum ipari jellegű vonalvezetésével harmonikus átmenetet képez a Gázgyár jelkép értékű műemlékei és a Graphisoft Park korábbi vöröstéglás irodaépületei között. Az Óbudai Hajógyári Sziget természetvédelmi területével szemközti csendes Duna parton elterülő jelenleg hét és fél hektáros technológiai park eddig elkészült épületeinek alapterülete meghaladja a 24 ezer négyzetmétert. A Park eredetileg az ingatlan alapító- és névadó tulajdonosának, a magyar szoftveripar egyik vezetőjének tekintett Graphisoft Kutató Fejlesztő Részvénytársaságnak adott otthont, de az 1998-as megnyitót követően rövidesen itt épült fel a Microsoft Magyarország új székháza is. A Park mai bérlői között olyan világcégek, mint a Canon és a Microsoft mellett, tucatnyi kisebb magyar informatikai vállalkozás neve is megtalálható.

A ComGenex Kutató-Fejlesztő Rt. Magyarország és egyúttal a 10 újonnan csatlakozott EU tagállam legnagyobb biotechnológiai vállalata – másfél évtizedes töretlen fejlődésének köszönhetően tavaly már számos telephelyen tevékenykedett. „A Graphisoft Parkban elkészült két épület megadja a lehetőséget arra, hogy a ComGenex részlegei és társvállalatai egymástól távol fekvő budapesti helyszínekről közös helyre költözzenek. Ezzel a cég hagyományos biotechnológiai szolgáltatásai mellett egy helyre kerültek a mikro- és nanotechnológiai kutatások, továbbá a gyógyszerkutatást támogató szoftverfejlesztések.” – nyilatkozta Dr. Darvas Ferenc a Comgenex Rt. elnöke. „A Graphisoft Park a ComGenex Rt és társvállalatai számára nemcsak világszínvonalú környezetet nyújt, hanem a kiváló építészeti tervezésnek és kivitelezésnek köszönhetően egyedi stílusú, modern, magas műszaki színvonalú otthont is teremtett a céghálózat interdiszciplináris és innovatív kutatató-fejlesztő tevékenységének. A Parkot remélhetően a Magyar Biotechnológiai Szövetség más tagjai is igénybe fogják venni K+F, inkubációs és oktatási tevékenységhez.”

A Microsoft Global Technical Support Center (Globális Terméktámogató Központ – GTSC) közép-kelet-európai részlege a tavalyi év folyamán jött létre. A közép-kelet-európai részleg folyamatosan bővül, létszáma júliusra meghaladja az 50 főt. A budapesti központban dolgozó mérnökök feladata, hogy a vállalati ügyfelek informatikai szakemberei számára magas szintű terméktámogatást nyújtsanak. A központ a Microsoft termékei közül az Exchange, a Windows, az SQL, ISA és Biztalk szerverekhez, valamint a Microsoft fejlesztői eszközeihez biztosít terméktámogatást. Mivel a GTSC közép-kelet-európai részlegének szolgáltatásait különböző nemzetiségű ügyfelek veszik igénybe, így a problémák megoldása angol és német nyelven történik.

„Az informatikai szektor, és ezen belül a Microsoft jelentősége meghatározó a magyar gazdaságában. Az ország versenyképességének, nemzetközi megítélésének javítása érdekében szeretnénk tevékenységünket az innováció szolgálatába állítani. Ez azonban kizárólag a hazai szakembergárda tudásának igénybevételével lehetséges. A hazai piacban rejlő lehetőségek és a magyar szakemberek világszerte elismert tudásába vetett bizalomnak köszönhető, hogy a Microsoft, Budapestet választotta a GTSC székhelyéül.” – hangsúlyozta Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő