Connect with us

Hirdetés

technokrata

IBM kereskedelmi rendszer a New York-i tőzsdén

Dotkom

IBM kereskedelmi rendszer a New York-i tőzsdén

Közös projekt, szoftver, kéziszámítógépek és Linux alapú rendszerek a napi 1,6 milliárd darabos részvénykereskedelem kiszolgálására.

Az IBM a New York-i Tőzsdével közösen egy új rendeléskezelő és levelező rendszer létrehozásán dolgozik, amely a napi 1,6 milliárd darabos részvénykereskedelmet szolgálja ki az IBM számítógépeire, infrastruktúra-kezelő szoftvereire és tanácsadói hátterére támaszkodva. A rendszer a rendkívül magas rendelkezésre állás példája lesz, és gyakorlatilag állásidő nélküli hálózati működést biztosít. Az NYSE Tradeworks nevű új feldolgozórendszere a kereskedési központban tevékenykedő brókerek vásárlásait és eladásait dolgozza fel. Bár a tőzsde olykor kiszámíthatatlan, de az azt kiszolgáló technológia sosem lehet az, és bármilyen üzemkiesés komoly fennakadást és nyugtalanságot eredményezhet a világ pénzpiacain. A New York-i Tőzsde a világ legnagyobb és legrangosabb értéktőzsdéje, melyen a jegyzett cégek száma eléri a 2750-et, 17,8 billió dollárt meghaladó teljes tőkepiaci értékkel.

A TradeWorks háttérben működő motorját az IBM WebSphere infrastruktúra-kezelő szoftvere, a DB2 adatbáziskezelő szoftver valamint a Tivoli felügyeleti szoftver képezi majd, amely rendkívüli megbízhatósággal dolgozza fel és hangolja össze a hatalmas mennyiségű üzleti tranzakciót. A DB2 back-end rendszer zOS-t futtató IBM mainframe gépeken működik majd. Az NYSE rendelés-feldolgozási rendszeréhez 3000 kézi számítógépet is üzembe helyez – ezeket az IBM a Tőzsde igényeinek megfelelően állítja elő –, amelyekkel a brókerek a kereskedést bonyolító vezeték nélküli hálózatra csatlakoznak.

Az IBM több mint 50 nemzetközi kutatója, szoftverfejlesztője és pénzügyi szakembere működött együtt a Tőzsde munkatársaival a testre szabott technológiák, fejlett műszaki megoldások és legszigorúbb követelményeknek is megfelelő teszteredmények eléréséért.

Rehus Péter, az IBM Magyarország szoftver üzletágának igazgatója elmondta, az IBM arra számít, hogy a tőzsdei projekt során született megoldásokat világszerte minden olyan ügyfélnél hasznosítja majd, akik hasonló igényekkel rendelkeznek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés