Connect with us

Hirdetés

technokrata

BlueSecure: védelem a vezetékmentes hálózatoknak

Dotkom

BlueSecure: védelem a vezetékmentes hálózatoknak

A Bluesocket nevű, IT-biztonsággal foglalkozó forgalmazócég bejelentette vezetékmentes hálózatokat felügyelni és védeni képes technológiáját.

A BlueSecure behatolás-érzékelő rendszer két alapvető részből áll össze: egy szerverből és több szenzorból, amelyek folyamatosan képesek monitorozni a 802.11a, b és g szabványú hálózatok adatforgalmát. Carlos Gomez Gallego, a Bluesocket termékmenedzsere szerint megoldásuk láthatóvá teszi, hogy mi történik a levegőben. A Bluesecure ugyanis számos behatolási típust képes felismerni: például az úgynevezett war-driving (amikor a hackerek a városban egy noteszgéppel végigautózva keresnek nyitott hálózatokat) és a DoS-támadásokat, de észlelni tudja az automatikus működésű támadóeszközöket is. Legnagyobb előnye azonban abból származik, hogy lehetővé teszi a rendszer biztonságáért felelős személyek számára a behatolási pontok detektálását, mondta Gallego.

˝Amennyiben a felhasználók a hálózat lassúságára panaszkodnak, ezzel az eszközzel meg lehet állapítani, vajon egy fizikai probléma okozza-e a gondot, mint például egy szomszédos, ugyanazt a frekvenciát használó rendszer okozta interferencia – a BlueSecure képes felismerni a problémákat. Átjáróink be tudják tartatni a szabályokat és a kötöttségeket.˝ – közölte a menedzser.

Az elmúlt hónapokban számos olyan felügyeleti eszköz látott már napvilágot, melyek kifejezetten a vezetékmentes hálózatokhoz készültek, a Bluesocket mégis azt reméli, hogy képes lesz a piacból egy jelentős szeletet kihasítani. Mindehhez persze kell egy versenyképes ár is: a szenzorozok darabja közel 700 dollárért, a szerver pedig 3000 dollárért lesz majd augusztustól megvásárolható az Egyesült Államokban. Érdekes módon az európai árak ennél magasabbak: az Egyesült Királyságban közel másfélszer ennyibe kerül majd a megoldás megvásárlása, amit a fejlesztőcég az eltérő piaci tényezőkkel indokolt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés