Connect with us

Hirdetés

technokrata

Siemens-technika a labdarúgó EB-n

Dotkom

Siemens-technika a labdarúgó EB-n

A Siemens sokoldalú szolgáltatatásai mögött többek közt a houstoni Reliant stadion építésének tapasztalatai is meghúzódnak.

A 2004. évi labdarúgó EB július 4-ei döntőjében, a lisszaboni Estadio da Luzban a Siemens is részese lesz az eseményeknek, ha nem is a zöld gyepen: Siemens hang- és adatátviteli hálózatok gondoskodnak majd arról, hogy a riporterektől eljusson az élő közvetítés a világ minden szegletébe.

A portugáliai EB során 31 mérkőzést vívnak tíz stadionban. Ezekből kilencnek az építésében illetve átépítésében részt vett a Siemens. A cég többek között kis- és középfeszültségű energia-elosztó berendezéseket, elektronikus biztonsági rendszereket, adatátviteli hálózatokat és világítási rendszereket szállított. Utóbbira például, a portói Bessa stadion modernizálása során 180 fényforrást installáltak a játéktér megvilágítására annak két oldalán elrendezve. A Simatic vezérlőrendszerrel különféle megvilágítási szinteket lehet beállítani az edzések, hazai vagy TV-n közvetített nemzetközi mérkőzések igénye szerint.

A Siemens sokoldalú szolgáltatatásai mögött többek közt a houstoni Reliant stadion építésének tapasztalatai is meghúzódnak, ahol a Siemens az elektromos és elektronikus rendszerek sokaságát telepítette „egy kézből”.

Mint már korábban hírül adtuk, a 2006-os németországi labdarúgó VB kapcsán a Siemens stratégiai partner-megállapodást kötött a Német Labdarúgó Szövetséggel (DFB) a stadionok felkészítésére. A tervezett innovatív Siemens technikai rendszerek és megoldások között szerepelnek jegykibocsátó és -értékesítő (ticketing), beléptető és biztonsági rendszerek, mobil és fix kommunikációs hálózatok, logisztika és közlekedésszervezés, szervezési- és médiaközpontok berendezése.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés