Connect with us

Hirdetés

technokrata

2004: az IT-biztonság és az adatmentés éve lesz

Dotkom

2004: az IT-biztonság és az adatmentés éve lesz

Jövőre az IT-világ legfontosabb húzóágazata a biztonság és az adatmentés területe lesz, amellett, hogy a teljes piacot tekintve a vállalatok által erre szánt összegeket továbbra is igen óvatosan és körültekintően fogják elkölteni.

A Forrester Research hétfőn kiadott felmérési eredményei szerint az észak-amerikai összesített IT-költségvetés 1,7 százalékkal fog növekedni jövőre az ideihez képest; s ezzel megközelítőleg 729,2 milliárd dollárt tesz majd ki. Ezen eredményekre egy több mint 800 vállalati döntéshozóra kiterjedő felmérés kiértékelésével jutottak a Forrester elemzői.

A megkérdezett vállalatok több mint fele úgy nyilatkozott, hogy jövőre elsőséget fognak biztosítani az úgynevezett kockázatkezelési kezdeményezéseknek. 21 százalékuk közölte, hogy jelenleg alkalmazott katasztrófa-helyreállító rendszereit frissíteni, fejleszteni fogja, s erre különös figyelmet fordít 2004-ben. 20 százalékuk hasonló kijelentést tett az IT-biztonság területén, illetve közel egyharmaduk mindkettőre nagy hangsúlyt helyez majd a hamarosan beköszöntő évben.

Ezzel összhangban növekedik azon cégek száma is, melyek nem halasztják tovább számítógépeik fejlesztését és 2004-ben komoly összegeket kívánnak erre a célra fordítani (a megkérdezettek 27 százaléka válaszolt így a kérdőívben). Azok aránya pedig, akik kevesebbet terveznek hardvereszközökre költeni az idei évhez képest, a 2003-as 27 százalékról 24 százalékra csökken.

Kevésbé derűs kilátások várható szoftverlicencelés és -fejlesztés téren. Míg az összes, korábban megkérdezett döntéshozó 35 százaléka nyilatkozott úgy, hogy idén többet költenek ebben a tekintetben, mint tavaly, jövőre már csak 30 százalékuknál növekszik majd a vállalati büdzséebben a tekintetben. Ezzel összhangban emelkedik azok részaránya (18 százalék) is, akiknél kevesebbet fognak 2004-ben programlicencelésre és alkalmazásfejlesztésre fordítani, a korábbi adatokhoz (14 százalék) képest.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés