Connect with us

Hirdetés

technokrata

Novell alapokon fejlődik a TRW Automotive globális hálózata

Dotkom

Novell alapokon fejlődik a TRW Automotive globális hálózata

A TRW Automotive, a világ tíz legnagyobb autóipari beszállítóinak egyike, a Novell segítségével oldja meg a vállalati információk és alkalmazások biztonságossá tételét, a cégen belüli kommunikáció javítását, és a cég világméretű hálózatának zökkenőmentes felügyeletét.

A Novell biztonságos személyazonosság-kezelési megoldásaival a TRW világszerte több mint 150 helyszínen fejlesztette tovább és egyszerűsítette le a felhasználók hozzáférését. Az alkalmazottak termelékenységének fokozásához a TRW a Novell GroupWise rendszert vezette be a kulcsfontosságú csoportmunka során felmerülő igények biztonságos kielégítéséhez. A TRW a Novell ZENworks megoldást is bevezette a szerteágazó hálózati erőforrások egyszerű, átfogó módszerrel történő felügyeletéhez. A TRW és a Novell stratégiai partnerkapcsolata segíti a hálózat hatékonyabb üzemeltetését, és így az autóipari ügyfelek jobb kiszolgálását világszerte.

A TRW Automotive 2002. évi 10,6 milliárd dolláros bevételével piacvezető az autóipari biztonsági rendszerek tervezése, tesztelése és gyártása területén, ideértve az integrált járművezérlő és vezetéssegítő rendszereket, valamint fék-, kormánymű-, felfüggesztés- és utasbiztonsági rendszereket is. A Northrop Grumman cégről a 2003. első felében végrehajtott átszervezések során levált TRW Automotive mintegy 150 helyszín 25.000 felhasználójának személyazonosságát kezeli és tárolja. A felhasználói információk központi forrása nélkül a cég nehezen oldotta meg a RADIUS szervereken tárolt felhasználói fiókok kezelését és folyamatos frissítését, ezért magasak voltak a felügyeleti költségek. A TRW az alkalmazottak távoli hozzáférésének biztonságát is növelni kívánta.

A biztonság mellett a TRW az alkalmazottak termelékeny munkáját is biztosítani akarta. A TRW korábbi divíziói közül néhány egy konkurens e-mail megoldásra tért át, és a TRW Automotive a teljes szervezetre vonatkozóan is értékelni akarta ezt a lehetőséget. A cég fontolgatta a forráskihelyezést is az üzenetkezelés és csoportmunka felügyeleti költségeinek csökkentéséhez.

A TRW Automotive szerint a Novell megoldás vonzó módszert kínált ezeknek a kihívásoknak a megválaszolásához. A cég a Novell eDirectory, a Novell DirXML, a Novell NetWare, a Novell GroupWise és a Novell ZENworks rendszerek bevezetésével fogja össze sokrétű környezetét, növeli az alkalmazottak termelékenységét, és kezeli erőforrásait.

Több felügyelet kevesebb erőforrásból
A TRW három hónap alatt integrálta az alkalmazások hozzáférését a Novell eDirectory címtárba, így a felhasználói információkat egységes módon tárolja Novell, Microsoft Windows és UNIX környezeteihez. A Novell DirXML automatikusan frissíti a felhasználói információkat az alkalmazások között, így például a Microsoft Active Directory címtárban, kiküszöbölve így a kézi adatbevitellel eltöltött órákat. A TRW egy éven belül az összes telephelyén tervezi a DirXML telepítését.

A Novell eDirectory alkotja a cég távoli hozzáférési szolgáltatásainak gerincét, mivel biztonságos hitelesítést tesz lehetővé az Interneten, VPN hálózaton és a cég vezeték nélküli hálózatán egyaránt. A cég webfejlesztői is az eDirectory címtárt használják az új webes alkalmazások hitelesítési rendszerének kialakításához, így az alkalmazások biztonsági szolgáltatásainak fejlesztési ideje mintegy 50 százalékkal csökkent.

A TRW egy belső tanulmányban értékelte annak hatásait, ha áttérnek a Novell GroupWise rendszerről egy másik kereskedelmi rendszerre. A tanulmány megállapítása szerint lényegesen többe kerülne egy versenytárs rendszerére áttérni, a szerver- és a felügyeleti költségek területén egyaránt. Mivel a Novell GroupWise optimalizálja a hálózati forgalmat, a TRW mind a 150 telephelyén teljes kliensszoftver használható, így a felhasználók termelékenyebben dolgozhatnak, és a rendszer az e-mail, naptár és ütemezési funkciók teljes skáláját biztosítja. A GroupWise 12 éves használata során a cég soha nem fertőződött vírussal e-mailen keresztül, és soha nem szenvedte el a levelezőrendszer jelentős kiesését.

A TRW a Novell ZENworks hadrendbe állításával oldja meg a 6 500 munkaállomás és 500 szerver felügyeletét, melyek mintegy 30 helyszínen, Novell és Microsoft Windows vegyes környezetet alkotva működnek Észak-Amerikában. A ZENworks illeszkedik az eDirectory címtárhoz, így a TRW a felhasználói azonosítók alapján követheti az állóeszközök használatát.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés