Connect with us

Hirdetés

technokrata

Eltérített online vásárlók – ügyes trükkel kicsalt hitelkártya-számok

Dotkom

Eltérített online vásárlók – ügyes trükkel kicsalt hitelkártya-számok

Egy website létrehozása, amely az eredeti online bolt kiterjesztésének is tekinthető, majd a felhasználók adatainak pofátlan módon való elkérése volt csak szükséges ahhoz, hogy egyesek rengeteg hitelkártya adathoz jussanak.

Az eBay nevű aukciós oldalról bizonyára már sokan hallottak. Az online licitálást lehetővé tevő website az egyik legismertebb mindegyik, hasonszőrű társa közül. Ezt, valamint azt a tényt használták ki, hogy a licitáláshoz szükség van hitelkártya-számokra – hiszen valahonnan ki kell egyenlíteni a számlát.

Létrehoztak ugyanis egy olyan oldalt, mely megtévesztő címével (ebayupdates.com) és kinézetével (az eBay logojának és színeinek használatával) át tudta verni az oldalt ismerőket is. Ezek után pedig nem kellett mást tenni, csak levelet írni a felhasználóknak, arra kérve őket, hogy ezen az oldalon adják meg adataikat – s a gyanútlan emberek többnyire be is dőltek az álcának. Ezek után pedig már csak a csalókon múlik (múlt), hogy mire használják az így megszerzett adatokat.

A megtörtént események tükrében (lévén nem ez volt az első ilyen eset), a cég nyilvános felhívást tett közzé, melyben figyelmezteti a felhasználókat, vigyázzanak az ehhez hasonló esetekkel. Egyúttal megemlítették azt a tényt is, hogy az eBay alkalmazottai sosem kérik a felhasználók jelszavait (nincsen is jogosultságuk erre).

Időközben az érintett oldal elérhetetlenné vált (- vajon miért?).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés