Connect with us

Hirdetés

technokrata

Asztali kiegészítőkkel bővíthető notebookok

Dotkom

Asztali kiegészítőkkel bővíthető notebookok

Asztali számítógép vagy notebook – néha már nem lehet egyértelműen eldönteni. Az elsősorban árcsökkentő tényezők miatt favorizált desktop alkatrészek erejét igyekszik kihasználni az új DeskNote noteszgép.

A SiS651-es chipkészlettel bíró noteszgép grafikus képességeiért a SiS315-ös chip felel, amely 16-64 MB-nyi memória felett rendelkezhet. Ugyanakkor lehetőség van bővíteni (!) a noteszgép ezen tulajdonságát: a kis mérettel rendelkező, notebookba szerelhető GeForce Go 420 beszerelésével a grafikus teljesítmény durván 2,5-szeresére javítható. Hasonló módszerrel a processzor is egyszerűen kicserélhető – így akár egy 2,8 GHz-es, 533 FSB-vel bíró asztali Pentium 4-es CPU is dolgozhat a kis gép testében.

Kijelzője kétféle lehet: a TTL LCD nagy fényereje kielégít mindenfajta ilyen típusú igényt, ugyanakkor tömege nagyobb, vastagabb és több energiát is igényel működése – ezért is szokták inkább asztali PC-khez való monitorokban alkalmazni. Emellett azonban lehetőség van ˝hagyományos˝, notebookba szánt LVDS LCD-vel rendelni a DeskNote-ot.

184 tűs, 2,5 voltos DDR memóriával van felszerelve a noteszgép – ez DDR266-os teljesítményre képes. Természetesen ennek bővítésére is megoldható – csakúgy, mint a háttértár nagyobbra cserélése. Ez utóbbi ugyan a szabványos, notebookokba szánt 2,5 colos mérettel rendelkezik, ám kiszedése és egy nagyobb merevlemez behelyezése mindössze két csavar kitekerésével véghez vihető.

A DeskNote emellett még egy beépített 56 Kbps-os modemmel, egy 10/100 Mbites Ethernet csatolóval, 4 darab 2.0-s USB porttal és egy IEEE1394-es (FireWire) porttal is bír. Az eszköz tömege 3,25 kg LVDS LCD-vel, 4,2 kg TTL folyadékkristályos kijelzővel.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés