Connect with us

technokrata

Elcoteq: csökkenő veszteség

Dotkom

Elcoteq: csökkenő veszteség

Összegezve az idei második negyedév időszakát, a finn Elcoteq Network csökkenő veszteségről számolt be.

Idei második negyedével kapcsolatban csökkenő veszteséget jelentett a finn Elcoteq Network. A vállalat a piacvezető mobiltelefon-gyártóknak végez bértermelést – Magyarországon is.

A beszámoló szerint a társaság nettó vesztesége 2,4 millió euró – részvényenként 8 eurócent – volt a tavalyi azonos időszakban mért 13,1 millió euró (44 eurócent/részvény) után.

Az üzemi szintű eredmény 1,2 millió euró volt az egy évvel korábbi 10,8 millió eurós veszteség helyett. Az adó előtti veszteség 1,3 millió euróra csökkent a tavalyi második negyedévi 13,8 millió euróról.

Az értékesítés 6 százalékkal 425,2 millió euróra nőtt az első negyedéviről, de elmaradt a tavalyi második negyedévi 433,3 millió eurótól.

A vállalat a mobiltelefon-piac stagnálására számít az idén. A közlemény szerint a legújabb előrejelzések azt mutatják, hogy 2002-ben a mobiltelefon-eladások a tavalyi szinten fognak stagnálni. Ennek értelmében világszerte körülbelül 400 milliós készülék-eladásra lehet számítani, s gyors növekedés csupán jövőre várható. Az Elcoteq beszámolójában a mobiltelefon-piachoz kapcsolódó termékeinek mérséklődő értékesítését jelezte előre.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle