Connect with us

Hirdetés

technokrata

Biztonsági hiba az Internet Explorerben

Dotkom

Biztonsági hiba az Internet Explorerben

A Microsoft böngészőjének minden változatát érinti a most nyilvánosságra került hiba, melynek használatával könnyen hackertámadás áldozata lehet egy számítógép.

A Toronto Star értesülése szerint már május 20-án felfedezték azt a biztonsági hibát, amelynek javítása még a mai napig nem készült el. Pedig elég komoly fenyegetést jelent: kiaknázásával egy hacker távolról átveheti a számítógép felett a vezérlést, amennyiben a gyanútlan felhasználó egy olyan linkre kattint, amely egy már idejétmúlt protokol használatát eredményezi.

A World Wide Web megjelenése előtt nagyon népszerű Gophert érinti a probléma. A legtöbb böngészőben (így az Internet Explorerben is) ugyanis még mindig támogatják ezt a formátumot. Ennek köszönhetően egy ˝ellenséges˝ Gopher oldalra kattintva automatikusan telepítésre és futtatásra kerülhet egy program az áldozat számítógépén, annak tudta nélkül.

Csak a képzelet szab határt, milyen szoftvert lehet így bejuttatni egy védtelen browserrel rendelkező PC-re – ezáltal adatok szerezhetők meg vagy törölhetők le a merevlemezről, esetleg olyan programok kerülhetnek telepítésre, amelyek további kiskapukat nyitnak egy esetleges későbbi behatolásra.

Mindegyik Explorer verzió érintett az ügyben, véli a Toronto Star. Jelen pillanatban nem jelent még meg hibajavítás.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés