Connect with us

Hirdetés

technokrata

Támogatás helyett programok a megfizethető Internetért

Dotkom

Támogatás helyett programok a megfizethető Internetért

Úgy tűnik, hogy az olcsó Internet-hozzáféréshez a távközlési liberalizáció fellendítése a megfelelő eszköz, és nem az állami kompenzáció.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) az elmúlt időszak alapján elkerülhetetlennek tartja a hírközlési törvény felülvizsgálatát, ugyanis a szakértői vélemények szerint nincs igazi versenyélénkítő hatása. A távközlési liberalizáció fellendítésére pedig szükség van ahhoz, hogy a felhasználók olcsóbb Internet-hozzáféréshez juthassanak.

Kovács Kálmán miniszter hétfői sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy a hírközlési törvényt feltétlenül át kell alakítani, mert az eredeti szándékokkal ellentétben nem lettek olcsóbbak a távközlési és az Internet-szolgáltatások, ráadásul az állami kompenzáció sem hatna ösztönzőleg a szolgáltatókra.

Mindenesetre a minisztériumban úgy látják, önmagában a szabályozással nem lehet gyorsítani az információs társadalom kialakítását a szükséges mértékben, ezért az állam mindent meg tesz – például programokat dolgoz ki az Internet elterjedésének növelésére -, hogy a távközlés és az Internet-használat olcsóbb legyen, emellett pedig már megkezdődött az olcsóbb internet-használatot támogató csomagok kidolgozása, amelyeket az IHM a Matáv vezetőivel is egyeztet.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium sajtóreferensét egyelőre nem sikerült elérnie a Terminalnak.

Egy biztos: továbbra is várni kell a kedvezményes internetezési lehetőségekre.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés