Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Symantec Magyarországon: közérthető Internet-biztonság?

Dotkom

A Symantec Magyarországon: közérthető Internet-biztonság?

[frissített] A széles sávú Internet-kapcsolatok hazai terjedésével rohamos mértékben nő a biztonsági szempontból veszélyeztetett gépek – és felhasználók – száma. Egy módon azonban elkerülhetjük a közelgő teljes anarchiát. Talán…

A hazai számítástechnika és a széles sávú Internet-kapcsolatok rohamos terjedése olyan kiaknázatlan területet jelent a rossz szándékú programozók és a “véletlen” műszaki meghibásodások számára, ami nem valószínű, hogy túl soká “kihasználatlan” marad. Hogy ez pontosan mit is jelent, azt ma még nem tudjuk megjósolni. Annyit azonban bizton kijelenthetünk, hogy jobb lenne, ha nem tudnánk meg…

A probléma viszont ott kezdődik, hogy a legtöbb felhasználónak – itthon csakúgy, mint külföldön – halvány fogalma sincs az informatikai biztonság alapjairól. Igaz, rendelkezésre állnak angol nyelvű oktatóanyagok az Interneten – az érintett magyar népesség döntő többsége azonban még törve sem beszél angolul, tehát az igazi hazai (nem informatikus) “célközönség” számára ezek az anyagok akár a Holdon is lehetnének.

Tudomásunk szerint átfogó magyar nyelvű irodalom egyetlen helyen érhető el, ez pedig Golyós Toll (és nem az eredetileg említett TarTollas! – az érintettektől ezúton kérünk elnézést) site-ja, a Wigwam. Sajnos azonban ez a site sem fedi le valamennyi biztonságtechnikai területet, hiszen alapvetően a betörésekre koncentrál – csak úgy, mint a legtöbb jelenleg piacon lévő szoftver, amelyek valamennyien egy-egy specifikus területre (betörés, vírus, rendszer-karbantartás stb.) koncentrálnak, s egymással való együttműködés hiányában nem jelentenek átfogó megoldást a problémára.

A Symantec jelenlegi tervei szerint a februárra teljesen elkészülő magyar nyelvű website nem csak termékinformációkat fog tartalmazni, hanem egyéb “felvilágosító” (!) anyagokat is, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a gyanútlan internetezők (végre) belássák: az online világ is tele van veszélyekkel, a védekezés nem fölösleges, sőt! Ehhez a Symantec komplex megoldást ajánl különböző csomagokban, amint e termékek legújabb verzióiról nemrég már hírt adtunk.

Az elképzelést megerősítette Giuseppe Verrini, aki a Symantec európai régióigazgatójaként hazánkba látogatott. Az újságírókkal tartott megbeszélés során Verrini úr ismertette a Symantec elmúlt évben elért – magához képest is – kiugróan jó eredményeit. A kérdésekre válaszolva pedig elmondta, hogy a magyar nyelvi támogatás fejlesztése napirenden van, amelyet a magyar képviselet munkatársai és a szakmai újságírók segítségével a .hu website és a rajta található tudásbázis kiépítésével kezdenek megvalósítani.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés