Connect with us

Hirdetés

technokrata

Te meddig bírod a mobilod nélkül?

Dotkom

Te meddig bírod a mobilod nélkül?

Egy kutatás alapján nem sokáig.

Az már régóta nem titok, hogy az okostelefonok függővé tették a felhasználókat, hiszen a zsebünkben hordozható eszközzel nemcsak kapcsolatot tartani, de szórakozni, megbotránkozni és élményeket megörökíteni is lehet. A Kaspersky Lab ezúttal arra volt kiváncsi, hogy mégis mennyi idő után nyúlunk a készülék után. Nos, az eredmények megdöbbentőek, hiszen átlagosan 44 másodperc után jutunk el oda, hogy elő kell vennünk a zsebünkből a kütyüt. Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy ez az érték a nőknek köszönhető, a hölgyek ugyanis körülbelül 1 percig bírják, míg a férfiak már 21 másodperc után a mobilukat böngészik.

o-TEXTING-DRIVING-facebook

Érdekesség, hogy a kutatók 10 perc után megkérdezték a felhasználókat, hogy szerintük mennyi idő után nyúltak a szent készülékhez. A legtöbben 2-3 percet mondtak, pedig, ahogyan az látható, ennek csak a töredékéig bírták. Mindez annak köszönhető, hogy ilyen esetkben felborul az időérzékünk és máshogyan érzékeljük az eltelt időszakot. Az elképesztő függés abból is adódik, hogy a digitális világban egyre kevesebb dologgal szeretünk mi magunk foglalkozni, így rengeteg feladatot az okostelefonunkra bízunk. Amikor pedig megnyílik a lehetőség egy kis nyomkodásra, akkor azonnal ellenőrizni kívánjuk a telefonon lévő információkat.

Man using cell phone

Tovább nehezíti a helyzetet, hogy egyre több országban mutatják ki az angolul csak FOMO-nak (fear of missing out) nevezett kényszert, azaz azt a félelmet, amikor úgy érezzük, kimaradunk valamiből, ha nem vagyunk folyamatosan jelen az online világban. A mostani kutatás során is több felhasználó jelezte, hogy félelmet érez, ha nem értesül időben az ismerőseik eseményeiről, vagy más érdekességről.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés