Connect with us

Hirdetés

technokrata

A kereskedők is meggazdagszanak a Pokémonból

Dotkom

A kereskedők is meggazdagszanak a Pokémonból

Elég egy csali és jönnek a játékosok!

Nem akármilyen módon használják ki a boltok a Pokémon Go őrületet az Egyesült Államokban. Több kereskedő ugyanis rájött, hogy amennyiben pokéstoppokat hoznak létre, úgy odasereglenek a Pokémon Go játékosok, így növelve a bevételt. A pokéstop lényege, hogy a felhasználóknak lehetőségük van csalikat bedobni, amivel odavonzhatják a Pokémonokat. A trükk ott van, hogy ilyenkor a többi játékosnál is megjelennek ezek a Pokémonok, azaz könnyen előfordulhat, hogy végül mások kapják el ezeket.

pokemongo3

Mit tesz erre az élelmes kereskedő? Ő maga kezd el játszani, néhány óránként bedob egy pokéstopot és máris odasereglik egy csomó potenciális vásárló. Ezek a csalik persze nem ingyenesek, de ígyis bőven megérik. Egy New York-i pizzás például 10 dollárt költött pokéstopra, ezzel pedig sikerült 75%-kal növelnie a forgalmát.

Egy pékség tulajdonosa pedig arról számolt be, hogy a pokéstopnak köszönhetően odajöttek a játékosok és aztán elkapkodták a kifejezetten nekik készített pokémonos süteményt. A kereslet akkorát ugrott, hogy míg elsőként bőven elegendő volt négy tucat az édességből, néhány napra rá már 30 tucat is kevésnek bizonyult. Az biztos, hogy ez még csak az őrület kezdete, valószínűleg sok más cég is hasznot húz majd a Pokémon Go-ból.

Forrás: 444



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés