Connect with us

Hirdetés

technokrata

Néhány óráig egy hacker volt az Oculus vezérigazgatója

Dotkom

Néhány óráig egy hacker volt az Oculus vezérigazgatója

Ehhez csak egy Twitter fiók feltörésére volt szükség.

Igazán stílusos módon hozta  Brendan Iribe, az Oculus vezérigazgatójának tudtára egy hacker, hogy feltörte az illető Twitter-fiókját. A Lid néven tevékenykedő hacker ugyanis kiírta Iribe nevében, hogy mostantól a szakember munkáját ő veszi át és csak akkor hajlandó visszaadni a nem akármilyen titulusát, ha kap egy saját Oculus Riftet, amin a jövőben pornót nézhet.

bernand

Lid nem bírta ki és azért jól belekötött Iribe hanyagságába, hiszen a Facebook tulajdonában álló vállalat feje nem használ kétlépcsős azonosítást és négy éve ugyanazt a jelszót használja. A hacker egy MySpace adatlopás során megszerzett adatokból jutott hozzá Iribi e-mail címéhez és jelszavához, azaz nem mondanánk, hogy túlzottan nehéz dolga volt.

lidhack

Természetesen Lid bejegyzéseit már eltávolították, így mostantól újra Iribe kezében van az irányítás. Reméljük, hogy a vezető egy életre megtanulta, hogy mennyire fontos, hogy folyamatosan megváltoztassa a jelszavát. A közelmúltban egyébként Mark Zuckerberg is átélt hasonló pillanatokat, hiszen az ő Twitter fiókjába is bejutottak. Neki “dadada” volt a jelszava.

Forrás: HVG



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés