Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hivatalos: gyakorlatilag betiltották itthon az Ubert!

Dotkom

Hivatalos: gyakorlatilag betiltották itthon az Ubert!

Döntött a parlament, hamarosan blokkolható lesz az Uber alkalmazása.

Mostantól hivatalosan is blokkolhatják itthon az Ubert. Minderről a parlament döntött a mai napon, az elfogadott törvény értelmében ugyanis 365 napig tilthatóak lesznek az illegálisan működő taxiszolgáltatások.

A Seszták Miklós által előterjesztett törvényjavaslatot a honatyák többsége, 119 ember fogadta el, 61-en nyomtak a nemre, 3-an pedig tartózkodtak. A törvény értelmében az adott szolgáltatást akkor lehet kitiltani, ha a vállalkozás nem felel meg a kormányrendeletben meghatározott diszpécserszolgálati követelményeknek és az ezután kiszabott bírság után sem változtat a működésén az ügyben érintett cég.

Uber-stoc

A 365 napos blokkolás során hozzáférhetetlenné válnának a szolgáltatáshoz kapcsolódó weboldalak és alkalmazások is. Fontos azonban kiemelni, hogy a 366. napon a tiltás megszűnik és csak akkor rendelhető el újra, ha a szolgáltató a késöbbiekben sem változtat a működésén.

Természetesen a tiltás csak egy sokadik lépés, elsőként bírsággal próbálják meg jobb belátásra téríteni az adott szolgáltatót, ilyenkor 50-től 200 ezer forintig terjedő büntetésre lehet számítani. A törvényjavaslat tehát minden bizonnyal elleheteleníti a hazai Ubert. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a 31 nap múlva hatályba lépő döntés után mennyi ideje marad a szolgáltatónak, de valószínűsíthetően mindent megtesz majd a közlekedési hatóság, hogy blokkolja a nagy port kavart rendszert.

Forrás: 444



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés