Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szerbia teljes középfesztültségű elektromos hálózatát korszerűsítik és automatizálják

schneider

Ipar

Szerbia teljes középfesztültségű elektromos hálózatát korszerűsítik és automatizálják

Szerbia teljes középfesztültségű elektromos hálózatát korszerűsítik és automatizálják

Az ország kormánya a Schneider Electric mellett döntött

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat középfeszültségű berendezések és hálózatirányítási szoftverek szállítására kötött szerződést Szerbia elektromos elosztóhálózatának korszerűsítéséhez.

A 140 millió eurós beruházás célja a hálózat megbízhatóságának javítása, az áramkimaradások számának és időtartamának csökkentése.

Ez a fejlesztés javítja majd a villamosenergia-ellátás, és ezáltal a szerbiai elosztórendszer-üzemeltető, az Elektrodistribucija Srbije (EDS) által nyújtott szolgáltatás minőségét.

„Biztos vagyok benne, hogy a villamosenergia-elosztó rendszerünk korszerűsítésére irányuló 140 millió eurós új beruházás javítani fogja polgáraink és a vállalkozások ellátását, és jelentősen, évente több millió euróval csökkenti a hálózat veszteségeit

– mondta el Ana Brnabić szerb miniszterelnök.

A Schneider Electric optimalizálja Szerbia modernizációs és automatizálási erőfeszítéseit

A Schneider Electric piacvezető technológiai szolgáltatóként rendelkezik azokkal a hálózathoz csatlakoztatható termékekkel, szoftverekkel és szakértelemmel, amely szükséges Szerbia teljes középfeszültségű hálózatának modernizálásához, automatizálásához és átalakításához. A jövő digitalizált hálózatai növelik az energiahatékonyságot, felgyorsítják a megújuló energiaforrások, például a nap- és szélenergia rendszerve illesztését, kiegyensúlyozzák az energiakínálatot és a keresletet, és így elősegítik a zöld energiára való átállást. Az adatkezelési képességek pedig támogatják a keresleti oldali energiafelhasználás optimalizálására és dekarbonizálására irányuló erőfeszítéseket.

A hálózat korszerűsítése és a digitalizáció segít annak meghatározásában is, hogyan lehet a legjobban konfigurálni és működtetni a meglévő elosztóhálózatot. Ezzel csökkenthetők vagy elhalaszthatók az erőművek építéséhez szükséges nagy befektetések, amivel csökkenthető a pazarlás és a közpénz felhasználás.

„A Schneider Electric által Szerbiában gyártott szoftverek alkalmazhatók az energiahálózatunkban is, annak érdekében, hogy az megbízhatóbbá és hatékonyabbá váljon, kevesebb legyen a kiesés és csökkenjenek a veszteségek”

– hangsúlyozta Dubravka Djedovic, Szerbia bányászati és energetikai minisztere.

Büszke vagyok arra, hogy a Schneider Electric segítheti Szerbiát hálózatmodernizációs céljai megvalósításában és támogathatja az országot a zöld energiára való átállásban. Több mint 20 éve dolgozunk az országban, a többi között itt található a Schneider Electric egyik szoftverfejlesző központja, amely az elosztásirányítás optimalizálására szolgáló megoldások kutatásával, fejlesztésével és gyártásával foglalkozik

– jelezte Gary Lawrence, a Schneider Electric energia- és hálózati szegmensének elnöke.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Ipar

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés